Rade Šerbedžija prvim virtuelnim koncertom oduševio gledaoce širom svijeta: Nove pjesme uz stare hitove i prijatelje

0
171

Zbog nemogućnosti održavanja koncerata i nastupanja uživo, brojni muzičari našli su, ali i dalje nalaze drugačije načine za komunikaciju s publikom. Jedan od njih je glumac Rade Šerbedžija, koji je prvi put u svojoj karijeri održao onlajn nastup i sudeći po komentarima, oduševio gledaoce koji su ga pratili sa svih krajeva svijeta.

Legendarni glumac i pjesnik svoj prvi hrvatski virtuelni koncert započeo je pjesmom “Eto pjesma” kojom je najavio izlazak aktuelnog albuma “Ne okreći se, sine” i po kojoj je ovaj koncert dobio ime. “Poletna pjesma” autora Huseina Hasanefendića Husa na početku koncerta bila je uvod u veče u kojoj je Šerbedžija svojoj publici pjevao nove pjesme i neizbježne hitove svog koncertnog repertoara.

– Malo mi je neprirodno jer nisam navikao pjevati bez publike, zato sam u goste pozvao svoje prijatelje: Maju Posavec, božanstvenu glumicu s kojom sam imao prilike da glumim, svog starog prijatelja Peru Močiboba s kojim sam igrao fudbal i Gorana Bogdana, mog mladog prijatelja i šampiona glume na ovim prostorima. Njima ću uživo i vama preko ekrana pjevati i svirati – rekao je Šerbedžija.

Kao gosti na koncertu nastupili su i Gabi Novak i Matija Dedić, koji su se Šerbedžiji pridružili u pjesmi “Otkako te ne volim”. Biranje baš ove pjesme koja se nalazi i na novom albumu još je jedna Šerbedžijina posveta velikom Arsenu Dediću.

Goran Bogdan i Maja Posavec pridružili su mu se u pjesmi “Gumbelijum roža”. Pjesme “Kasna jesen dolazi”, “Grad” i “Suzo moja, strpi se” s novog albuma publika je mogla prvi put da čuje uživo, a potom je Rade otpjevao dobro poznate pjesme Kemala Montena, Džonija Štulića, Đorđa Balaševića i Zlatka Arslanagića, a uz zvuke harmonike i recitovao pjesmu Nikice Petraka “Na ružičastom papiru”.

/Glas Srpske/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here