Svi osnovci, osim trebinjskih, od danas u školskim klupama

0
182

Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od danas će se odvijati u prostorijama osnovnih škola, a za srednjoškolce će i dalje biti organizovana na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Republički štab za vanredne situacije donio 9. aprila odluku da se učenici osnovnih škola od šestog do devetog razreda vrate u školske klupe. Ranijim zaključkom Republičkog štaba učenici osnovnih škola od prvog do petog razreda vratili su se u školske klupe u utorak, 6.aprila.

U osnovnim školama u Trebinju i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, nakon što je takvu odluku donio gradski štab za vanredne situacije.

– Zadužene su sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu – navedeno je u saopštenju.

Dodaju da prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Ministarstvo je saoptilo i da se nastavlja sa organizacijom proširenog programa produženi boravak i jutarnje čuvanje, kao i svih sportskih i drugih aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Iz Ministarstva su napomenuli da su sve škole dužne da se pridržavaju svih mjera i preporuka, te dda organizuju rad u skladu sa aktima koji su i dalje na snazi.

/Glas Srpske/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here