Radio Prnjavor: Izvještaj sa 30. sjednice SO Prnjavor

0
422

U skupštinskoj sali danas je održana 30. sjednica Skupštine opštine Prnjavor, koja je obuhvatila 32. tačke dnevnog reda.

Predsjednik skupštine, Željko Simić, napomenuo je da je, između ostalog, usvojeno nekoliko programa izvještaja iz Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Program iz Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, te Izvještaj o radu skupštine i njenih radnih tijela za 2019. godinu.

Posebnu pažnju na zasijedanju izazvala je Inicijativa građana da se osnuje nova mjesna zajednica, Jasik i Lužani, koja je sada u sastavu MZ Kremna.

Simić je naglasio da je, što se tiče inicijative za osnivanje MZ Jasik -Lužani, skupština usvojila tu inicijativu i uputila je na Zbor građana MZ Kremna da rasprave i odlučuju o istoj.

“Dakle, to je proces koji nije završen, i u roku od trideset dana predsjednik MZ Kremna ima  obavezu da sazove zbor građana gdje bi se oni izjasnili po tom pitanju” pojasnio je Simić..

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, istakao je da je skupštinska odluka o mjesnim zajednicama i procedura po tom pitanju jasno definisana. “Svako ima pravo da ispred mjesne zajednice pokrene takvu inicijativu. Danas je na skupštini podržano da se ona razmatra na zboru građana i o njoj će u narednom periodu odlučivati prije svega mještani, a tek onda odbornici. Dakle nije došlo do formiranja novih mjesnih zajednica, nego je inicijativa građana koji žive na tom području upućena u normalnu skupštinsku proceduru” kazao je Tomaš.

Šef kluba odbornika SDS-a, Slaviša Jenjić je istakao da ovaj klub nije podržao inicijativu za osnivanje nove MZ Jasik Lužani, jer smatraju da ona treba doći od građana koji žive na tom dijelu opštine.

“Ako ćemo ići u pravcu formiranja nekih novih mjesnih zajednica, neka to bude u paketu  za sve mjesne zajednice, odnosno naseljena mjesta koja su zainteresovana da imaju svoje mjesne zajednice, da se donesu takve odluke” poručio je Jenjić.

Na zasijedanju su usvojeni i programi koji se odnose na način korišćenja sredstava iz posebnih prihoda za vode i šume, a prema riječima načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaša, od prihoda za vode je predviđeno da se završe važni vodni objekti.

“Prije svega tu mislim da se u ovoj godini završi proces spajanja poslovne zone na gradski vodovod, a vrijednost ovog projekta je oko 330.000 KM. Takođe potrebno je da se bunar B4 na izvorištu Povelič spoji na sistem vodosnabdijevanja, da se završi spajanje nižih zona grada i da kompletan grad dobije vodu sa Poveliča, za šta su obezbijeđena sredstva i projekat će biti završen ove godine. Kada govorimo o Programu za šume, predviđeno je 140.000 KM za asfaltiranje putnih pravaca u ruralnim sredinama, odakle se izvoze šumski sortimenti. Takođe, želim naglasiti da je usvojen i program za sport, a ove godine je predviđeno 250.000 KM. Pohvalio bih postignute sportske rezultate klubova i pojedinaca, a u nedjelju će biti organizovan i izbor sportiste godine i usvajanje današnjeg programa je podrška njihovim budućim aktivnostima” kazao je Tomaš.

U radu današnje, tridesete sjednice SO Prnjavor, učestvovalo je 26 odbornika. (Marijan Popadić – prnjavorlive.info).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here