Radio Prnjavor uručio pomoć porodici Radak

0
1545

 

Predstavnici Radio Prnjavora uručili su tročlanoj porodici Radenke Radak u Prnjavoru tehničke aparate,paletu ogrevnog drveta i razne kućne potrepštine koje će im,makar i na izvjesno vrijeme, olakšati život.Najstarije prnjavorsko glasilo organizovalo je,povodom obilježavanja 30 godina postojanja Radija,humanitarni rok koncert,na kome je prikupljeno 540 konvertibilnih maraka. Prošle godine umro je Radenkim muž,pa je ova domaćica,koja je i ranije živjela sa porodicom u izuzetno teškim uslovima, ostala,kao hranilac, sa dvoje djece.

Marinko pohađa osmi razred,a Đorđe još nije pošao u školu. “Kupili smo električni šporet,usisivač,paletu ogrevnog drveta i izvjesnu količinu hrane i higijenskih sredstava.Svima koji su u prilici,preporučujem da pomognu ovom domaćinstvu”,rekao je direktor Radio Prnjavora,Dragan Malić.

Radenka,koja je prije nekoliko godina stigla iz Drvara,živi u odavno dotrajaloj dvorišnoj sobi,na imanju nekada poznatog prnjavorskog sajdžije Stefana Korsuna,nedaleko do popularnog objekta „Kod pet lampi“ .

“Zahvalna sam,kao i moja djeca, inicijatorima ove akcije .Hvala Radio Prnjavoru što su se sjetili moje nevolje i pomogli u nastojanjima da na pravi put izvedem svoje mališane”,kazala je Radenka. /R.P./

radakovi

PODIJELI