Radmila Čičković v.d. direktora Elektroprivrede RS

0
999

 

 

 

 

 

 

 

 

Radmila Čičković novi je v.d. direktora Elektroprivrede Republike Srpske. Dosadašnju direktorku Republičkog zavoda za statistiku imenovao je Nadzorni odbor Elektroprivrede na današnjoj vanrednoj sjednici u Banjaluci.

Čičkovićevu je ta vijest zatekla u inostranstvu, a poručila je da će dati izjavu po povratku s putovanja. Njeno imenovanje došlo je poslije ostavki koje je ponudilo kompletno rukovodstvo Elektroprivrede i to nakon što su u javnost isplivale informacije o sumnjivim tenderima i remontima o kojima je ATV izvještavala prethodnih dana.

Pored Željka Kovačevića, na čije mjesto dolazi Radmila Čičković, razriješena je i njegova zamjenica, Branislava Milekić, izvršni direktor za tehnička pitanja Maksim Skoko, kao i v.d. direktori za finansijske i organizaciono – pravne poslove. Nadzorni odbor nije popunio sve pozicije koje su upražnjene nakon smjena. To će, kažu, uskoro učiniti.

“Imenovali smo v.d. izvršnog direktora za pravne poslove, to je gospodin Dragoljub Reljić i imenovali smo v.d. za ekonomsko-finansijske poslove, Darka Milunovića. Ostali članovi uprave biće imenovani u narednom periodu”, izjavio je Nebojša Rikalo, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ERS.

Reljić na direktorsku poziciju ide iz Vijeća naroda, gdje je obavljao funkciju Generalnog sekretara. Milunović je savjetnik predsjednika Vlade za ekonomska pitanja.

Iako nije ponudio ostavku, Nadzorni odbor razriješio je i v.d. izvršnog direktora za investicije Petra Ivankovića. Predsjednica Vlade Srpske poručuje da su ostavke dosadašnje uprave Elektoprivrede bile očekivane.

“Zbog gubitaka u poslovanju, što je već tradicionalno opredjeljenje kad imate gubitke za koje ne možete da nađete realno ili objektivno objašnjenje da se to dešava. Imali smo takve informacije od zdravstvenih ustanova pa nadalje. Biće toga još”, rekla je Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS.

Primopredaja u Elektroprivredi očekuje se naredne sedmice. Poslije toga, trebalo bi da budu imenovani i v.d. izvršni direktori za tehničke poslove i za investicije.

atv

PODIJELI