Radni dan u Radio Prnjavoru za srednjoškolca Stefana Vinčića-Foto

0
1055

U prostorijama Radio Prnjavora danas je svoj prvi radni dan, u sklopu projekta “Socijalni dan” proveo srednjoškolac Stefan Vinčić, učenik četvrtog razreda Ekonomske škole u Centru Srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor.

Projektom je predviđeno da srednjoškolci zamijene školske klupe na jedan dan radnim mjestom u nekom od prnjavorskih preduzeća, a Stefan je bio radnik radija na jedan dan i stekao nova iskustva o radu u elektronskom mediju. Iako se nije sretao sa novinarstvom, naš mladi kolega pokazao je veliko zanimanje za ovu profesiju.

“Meni se ovaj posao čini veoma zanimljiv, išao sam i na događaje koji su obilježili 18. oktobar i to mi je izuzetno drago.  Mislio sam da je ovaj posao mnogo lakši, ali tek kada dođete u radio, shvatite koliko posla treba odraditi dok se upali lampica u studiju” kaže Stefan za prnjavorlive.info.

Vinčić je danas bio angažovan na poslovima tonskog realizatora programa, učestvovao je u radu na portalu prnjavorlive.info, susreo se i sa studijskom praksom, a sa novinarom radija, Branom Radulovićem je išao i na “teren” čime je obavio i praktični dio novinarskog posla.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini 18.10.2019. godine implementira projekat pod nazivom  „Socijalni dan“, na kome učestvuje 27 srednjoškolaca iz naše lokalne zajednice.

Novac zarađen u sklopu  Socijalnog dana biće doniran u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom BiH.

Socijalnim danom svi uče i svi dobijaju, srednjoškolci ovim projektom dobili su priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, te svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realizuju svoje ideje, škole omogućuju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada koji su snaga i moć današnjeg društva. Marijan Popadić. /prnjavorlive.info/

 

 

 

 

PODIJELI