Radno vrijeme tokom prvomajskih praznika

0
531

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštine Prnjavor obavještava javnost da na osnovu Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima na području opštine Prnjavor, 1. i 2. maja – Međunarodni praznik rada, u okviru prijavljenog radnog vremena mogu da rade: subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga (humana, stomatološka i veterinarska medicina i apotekarske službe), subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda i njihove prodaje u prodajnom prostoru koji je u sastavu proizvodnog objekta i u vlastitom prodajnom prostoru specijalizovanom za prodaju hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo motornim gorivima i mazivima – benzinske pumpe, te subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem, uz istovremeno registrovanu trgovinu na malo pogrebnom opremom.

U skladu sa zaključkom načelnika opštine Prnjavor, prvog dana Međunarodnog praznika rada, 1. maj (srijeda), pored navedenih subjekata, mogu da rade i mesnice u vremenu od 07:00 do 12:00 časova, a drugog dana praznika, 2. maj (četvrtak) mogu da rade sve trgovinske i uslužne radnje, u vremenu od 07:00 do 12:00 časova.

Zaključak se ne odnosi na subjekte koji se bave proizvodnom djelatnošću i donesen je na osnovu zahtjeva poslovnih subjekata koji obavljaju navedenu djelatnost na području opštine Prnjavor i ukazane potrebe za radom istih, u cilju zadovoljenja potreba građana za vrijeme praznika.

Opština Prnjavor

PODIJELI