RADOVI NA SANACIJI PUTA U DONjIM VIJAČANIMA

0
1454

U Donjim Vijačanima u toku su radovi na obnovi lokalnog puta dužine 2,6 kilometara, koji je oštećen prilikom prevoza materijala za izgradnju dionice auto-puta Banjaluka – Doboj.

Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić je rekao, da se ovaj putni pravac u potpunosti obavlja i to u skladu sa dogovorom koji je potpisan između mjesne zajednice i izvođača radova na autoputu, preduzeća „MG Mind“ i „Gradip“, a koji je precizirao da će radovi na putu u Donjim Vijačanima biti završeni do 10. avgusta.
„Put će biti vraćen u prvobitno stanje, obzirom da je u proteklom periodu bio uništen zbog značajnog broja kamiona sa teretom koji su prolazili. Opština je bila garant jednog sporazuma koji je potpisan između predstavnika mjesne zajednice i ovih izvođača, a predmet sporazuma je zapravo bio ovaj posao. Ovim aktivnostima će biti rješen problem mještana Donjih Vijačana“, rekao je Gatarić.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

On je naglasio da je izgradnja auto-puta veoma bitna, ali da veliki značaj ima i lokalna infrastruktura.“ Problema još kad je u pitanju trasa svakako ima i to je normalno, kada je u pitanja izgradnja auto – puta.Naša je obaveza da tamo gdje su uskraćena prava naših građana insistiramo da izvođač to popravi i da dovede u prvobitno stanje. Primjer da se i jedno i drugo može ispoštovati su ove aktivnosti, koje pokazuju da se svi problemi mogu riješiti ako se aktivno uključe sve zainteresovane strane“, rekao je Gatarić. Odbornik u Skupštini opštine Prnjavor iz Donjih Vijačana Slaviša Jenjić precizirao je da će put biti asfaltiran u naredna dva dana i da će sa prvobitna četiri biti proširen na pet metara. Jenjić je naveo da je ovo značajan infrastrukturni projekat koji će mještanima omogućiti bolju povezanost sa Prnjavorom. U ovom dijelu opštine nalazi se oko 180 domaćinstava.

 

PODIJELI