Učiteljica iz Prnjavora po drogu išla u Modriču

0
2492

Svjedok tužilaštva Đorđe Peulić iz Prnjavora izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je sa optuženom učiteljicom Snježanom Balić-Petrešin (36) iz Prnjavora išao u Modriču i Zenicu po marihuanu.

policija21

Optužena učiteljica u trenutku hapšenja bila je zaposlena u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u Potočanima kod Prnjavora. Osim Balić-Petrešin, u ovom slučaju za trgovinu drogom optuženi su i Adi Porča (33), Emir Arnaut (28) i Predrag Leburić zvani Lebura (41) iz Prnjavora, te Alen Nakaradić (25) iz Doboja.

Svjedok Peulić je u nastavku suđenja protiv njih pred sudskim vijećem izjavio da je Balić-Petrešin dogovarala kupovinu droge sa licem po imenu Esad. Priznao je da joj je on dao novac za to.

“U avgustu 2013. godine otišli smo u Modriču, gdje smo od Esada nabavili manju količinu marihuane za 100 maraka. Zatim smo, kada smo vidjeli da je droga dobra, pozvali Esada da kupimo još i on je rekao da dođemo u Zenicu, pa smo otišli i uzeli još” – kazao je Peulić.

Dodao je da su uhapšeni na povratku u Prnjavor, kada su ih presrela dva civilna vozila u kojima su bili inspektori. Branilac Balić-Petrešin, advokat Zoran Jošić, smatra da je ovaj svjedok bio saradnik policije i da se njegov iskaz mora procijeniti u svjetlu te činjenice.

Balić-Petrešin i ostali optuženi su marihuanu i spid preprodavali od februara 2013. do januara 2014. godine u Prnjavoru i Derventi. Drogu su kupovali od nepoznatih lica, a sa mušterijama su se o cijeni, količini i mjestu isporuke dogovarali putem mobilnih telefona. Drogu su prodavali zavisno od količine i vrste po cijenama od deset do 50 maraka. Svi optuženi uhapšeni su u januaru 2014. godine u policijskoj akciji kodnog naziva “Fortuna”.

Glassrpske

PODIJELI