Razgovor s povodom: Gost u studiju Mira Lolić Močević

0
1388

Gost emisije „Razgovor s povodom“ Radio Prnjavora,u četvrtak 13.juna ,od 10 časova biće novinarka i književnica Mira Lolić Močević sa kojom ćemo razgovarati o projektu ”Dušu nisu ubili”.

Civili bi trebali biti pošteđeni u svim ratovima, ali istorija nas uči da to nije uvijek tako. Mnogi srpski civili nisu imali nikoga da ih zaštiti, ali Mira Lolić Močević ih čuva od još jedne prijetnje koja se nadvila nad njima, a to je zaborav.

Projekat “Dušu nisu ubili”, sastoji se od istoimenog dokumentarnog filma i knjige svjedočenja, autorke Mire Lolić Močević i istoriografske monografije “Zatiranje Srba u Bosni i Hercegovini u 20.vijeku”, čiji je autor istoričar Draga Mastilović.

Močevićeva se bavila isključivo stradanjem civilnog stanovništva – žena, djece i staraca, a korišteni su dostupna dokumentacija i svjedočenja članova stradalnih porodica tokom sva tri rata u 20. vijeku.

Emisiju emitujemo u četvrtak od 10 časova na 99,10 Fm, kao i na internetu, klikom na ovaj link: http://prnjavorlive.info/popup/ .

Emisiju će voditi Jovana Tošić.

Repriza emisije biće u ponedjeljak 17.juna,od 15 časova.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI