Raznio se bombom na grobnici roditelja, bratu ostavio pismo

0
1027
??????????????????????????????????????????????????????????

Milorad Topić (62) iz Kotor Varoša proteklog vikenda raznio se bombom na grobnici roditelja u groblju Bare u Kotor Varošu.

Tragedija se dogodila u subotu oko sedam časova nakon što je pojedine stanovnike ove opštine probudila jaka eksplozija.

Policija je nakon dojave da je u Barama odjeknula bomba izašla na teren, gdje je na pomenutoj lokaciji pronašla leš.

Topić je prije tragedije doputovao iz Beograda, gdje živi duži niz godina. Ostavio je i oproštajno pismo, koje je adresirao na brata Spasoju koji živi u Kotor Varošu. U pismu je navodno tražio da bude sahranjen u grobnici njihovog oca za kojeg je bio mnogo vezan. Šta je još navedeno u pomenutom spisu za sada je nepoznanica, a brat Spasoje se nada da će mu pismo nakon sprovedene policijske procedure biti predato.

Za “Glas Srpske” kazao je da ne zna kada je Milorad stigao iz Beograda u rodno mjesto i da kod njega nije navraćao.

“Zatečeni smo i ožalošćeni, posebno jer nam nisu poznati razlozi tragedije. U našim razgovorima brat se nikada nije žalio da ima nekih većih problema. Posljednji put smo se čuli i razmijenili čestitke na Pravoslavnu novu godinu”, kazao je brat Spasoje i dodao da Milorad nije dolazio u Kotor Varoš od ljeta prošle godine, kada su se posljednji put i vidjeli.

Prema riječima očevidaca sa mjesta tragedije, od jačine eksplozije pojedini dijelovi tijela letjeli su i po nekoliko metara od mjesta udara.

“Prizor je bio zastrašujući. Ne znam šta može biti razlog da se neko odluči za takvu smrt “, rekao je očevidac koji nije želio da mu objavimo ime.

Milorad je rođen u Kotor Varošu, gdje je završio osnovnu školu. Srednju hemijsku završio je u Banjaluci, nakon čega se zaposlio u Incelu, gdje je radio skoro 20 godina. Davne 1977. godine zaposlio se u Beogradu od kada i živi tamo. Supruga i dvoje djece nisu otišli sa njim nego su ostali da žive u Banjaluci. Topić je juče sahranjen u pravoslavnom groblju Bare u Kotor Varošu.

Komšije

Prema riječima Miloradovih poznanika, on je uvijek bio vesela i pozitivna osoba.

“Poznajem ga kao dobrog i vrijednog čovjeka. Uvijek je bio komunikativan i rado je razgovarao sa komšijama. Ne znam šta je mogao biti razlog pa da je sebi učinio tako nešto”, naveo je komšija koji nije želio da mu objavimo ime.

glas srpske
PODIJELI