Redovno odvijanje saobraćaja

0
563

U Republici Srpskoj na većini puteva saobraćaj se odvija redovno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Odroni kamenja i zemlje na kolovoz učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog deminiranja terena, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će na magistralnom putu, na ulazu u Brod, od Donjeg Svilaja, /naselje Struge/biti obustavljan 30 minuta i 15 minuta propuštan.

Na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se odvija usporeno, zbog aktiviranih klizišta, na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih toplica.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Јadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

U Federaciji BiH kolovoz je jutros pretežno suv, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima.

Јutarnja magla moguća je u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Na planinskim prevojima neophodan je oprez zbog mogućih sitnijih odrona zemlje ili kamenja.

Zbog radova na održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj na auto-putu A-1 večeras od 22.00 časa do sutra do 6.00 časova biće obustavljen saobraćaj na dionici Sarajevo sjever-Butila /lijeva i desna strana naizmjenično/.

Na dionici auto-puta A-1, Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Na dionici A-1, Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova /Ban Brdo/, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine saobraćanje usporeno.

Na magistralnom putu Konjic-Јablanica /kod tunela Lendava/ zbog radova koji će biti izvođeni danas od 8.00 do 17.00 časova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

PODIJELI