Republika Srpska – Poreska uprava – porez na nepokretnosti U DECEMBRU INTENZIVNIJA PRINUDNA NAPLATA

0
1915

Poreska uprava Republike Srpske intenziviraće u decembru aktivnosti na prinudnoj naplati poreza na nepokretnosti za 2012, 2013. i prve rate za ovu godinu, koristeći zakonske mjere blokada računa, pljenidbe pokretne imovine i upisa hipoteka na nepokretnu imovinu.

Posljedice sa kojima će se suočiti neplatiše poreza na nepokretnosti su kamate na iznose neplaćenih poreskih računa, te troškovi postupka prinudne naplate, saopšteno je iz Poreske uprave.

Neprijavljene nepokretnosti biće prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčana kazna od 500 do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti.

Poreska uprava poziva obveznike da izmire i drugi dio obaveze poreza na nepokretnosti za 2014. godinu, za šta je rok 31. decembar.

Za opštine pogođene poplavama naplata poreza na nepokretnosti vršiće se u skladu sa posebnom Odlukom o oslobađanju plaćanja poreza na nepokretnosti u 2014. godini, koju mogu donijeti skupštine opština, odnosno gradova na osnovu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na nepokretnosti./SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here