RS: Uhapšeno 65 pijanih vozača

0
1242

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, od dana stupanja na snagu Zakona o prekršajima Republike Srpske na području koje je u nadležnosti centra, lišili su slobode 65 učesnika u saobraćaju od kojih šezdeset četiri vozača i jednog pješaka.


policijaSvi oni su napravili prekršaj i to da su bili od dejstvom alkohola u organizmu preko 1,00 g/kg. Za navedeni prekršaj predviđeno je zadržavanje lišenjem slobode lica koje odbije da se podvrgne alko-testitanju, kao i  lica kod kojeg se utvrdi prisustvo opojnih droga i sredstava.

Ovlašćeni policijski službenici će zadržati ta lica do istrežnjenja ili oporavka, a najduže 12 časova, a na počinioce prekršaja u saobraćaju može se primjeniti i mjera-premještanje motornog vozila na određeno mjesto do prestanka djelovanja dejstva alkohola ili opojnog sredstva, ali ne duže od 12 časova.
Centar javne bezbjednosti Banja Luka, podsjeća građane da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti. Sa pomenutim aktivnostima nastaviće se i u narednom periodu.

„Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo“, poručuju iz policije. /ATV/

PODIJELI