Sahrana Miše Јanketića u subotu u Aleji zaslužnih građana

0
154

Јedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Јanketić biće sahranjen u subotu, 18. maja, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, saopšteno je iz Јugoslovenskog dramskog pozorišta.

Јanketić će biti sahranjen u 15.00 časova, a prethodno će od 12.00 časova u Јugoslovenskom dramskom pozorištu biti održana komemoracija.

Mihailo Miša Јanketić priminuo je danas u Beogradu u 80. godini.

Јanketić je u bogatoj karijeri odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Јugoslovenskom dramskom pozorištu, a ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja – “Dobričinog prstena”, “Oktobarske nagrade”, četiri “Sterijine nagrade”, kao i nagrade “Pavle Vujisić”.

Rođen je 24. maja 1938. godine u Novom Sadu, a gimnaziju je završio u Beogradu. Studije književnosti upisao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je nakon tri godine postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju. Diplomirao je 1962. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here