Šakalijada u Derventi oborila sve rekorde

0
798

Lovačko udruženje “Motajica” iz Dervente organizovalo je u Bosanskim Lužanima treću hajku na šakale, koja je ujedno bila i najuspješnija do sada. Na jednom mjestu okupilo se više od 500 lovaca iz zemalja okruženja, a odstrijeljeno je deset šakala i tri lisice.

Prvo ovakvo okupljanje privuklo je 170 lovaca, a već na trećem “Šakalijadu” su pohodili lovci iz Petrova, Vukosavlja, Kostajnice, Srpca, Banjaluke, Teslića, Krupe na Uni, Modriče, Viteza, Prnjavora, Stanara, Broda, Doboja, ali iz iz Pakraca (Hrvatska), dok su po prvi put u Lužane gosti stigli i iz Slovenije.

– Očekivali smo oko 300 gostiju, a iako je ta brojka gotovo uduplana, to nas nije spriječilo da organizacija kako pogona, tako i same pripreme mjesta za sjedenje i hrane bude na zavidnom nivou. Što se tiče samog lova, moram da pohvalim pogon koji je stvarno danas napravio izuzetan posao sa odstrijeljenih 10 šakala i tri lisice, a to samo pokazuje kolika je bila ozbiljnost pogona i smirenost lovaca na čekama – zadovoljan je Darko Bećarević, predsjednik Lovačkog udruženja “Motajica”, dodajući da je podignut visok nivo kvaliteta organizacije koji će morati da isprate i naredne generacije.

Bećarević je naglasio da će posljednji vikend u januaru biti rezervisan za ovu manifestaciju i narednih godina.

– Ponosan sam jer smo i mi lovci doprinijeli da Derventa bude prepoznatljiva još po nečemu, a to je zasigurno ova šakalijada koja raste iz godine u godinu. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način doprinijeli da događaj protekne u najboljem redu, a posebno sekciji Lužani, pošto oni svake godine snose najveći teret organizacije – rekao je Bećarević.On se takođe zahvalio i predsjedniku Lovačkog saveza Republike Srpske Savi Miniću koji je bio gost na ovoj manifestaciji. Posebno je istakao njegovu podršku razvoju lovstva u Republici Srpskoj, ali i derventskom udruženju.

PODIJELI