Šakića puštaju na slobodu, nema osnova za pritvor

0
233

Siniši Šakiću, zvanom Kinez, za kojim je bila raspisana potraga zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, neće biti određen pritvor i on će nakon kriminalističke obrade, najkasnije do 13 časova biti pušten na slobodu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Šakić je juče lišen slobode, na osnovu potjernice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na graničnom prelazu Gradina kada je pokušao pokušao da pređe granicu.

Izvor blizak istrazi je rekao da u ovom slučaju nema elemenata za njegovo pritvaranje, a istraga se nastavlja.

Iz Republičkog javnog tužilaštva su saopštili da je odlučeno da Šakić bude pušten.

– Istraga u slučaju ubistva se nastavlja u cilju prikupljanja dokaza radi rasvjetljavanja ovog krivičnog djela. Više detalja ne možemo da kažemo -rekla je portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Šakić je juče pješke došao na granični prelaz i iz Hrvatske pokušao da uđe BiH. Pripadnicima Granične policije, prilikom pokušaja ulaska u BiH, dao je dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao potjernicu i tada je uhapšen.

Granična policija predala ga je Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske, a nakon saslušanja u policiji sproveden je u Republičko jevno tužilaštvo.

Za njim je raspisana potjernica 16. maja, dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma, jer nije bio dostupan za informativni razgovor.

Sa Šakićem se ubijeni Ćulum sukobljavao više puta, a traga se za još jednim licem čiji identitet nije otkriven. Nakon ubistva privedeno je i ispitano više osoba iz kriminalnog miljea, među kojima je nekoliko onih s kojima se ubijeni sukobljavao, ali svi su pušteni.

Među privođenim je bio i Jovan Jošilo kojeg je Ćulum pokušao ubiti 2010. godine u Banjaluci zbog čega je i robijao. Ćulum je zbog pokušaja ubistva Jošila, pljačke „Prokredit” banke u Zalužanima dobio jedinstvenu kaznu od 13 i po godina robije. Uz te presude su mu objedinjene i kazne za druga počinjena krivična djela, među kojima i pljačka „NLB Tuzlanske banke” u Čeliću, pa je ukupno dobio 19 i po godina robije. Po zakonu o amnestiji smanjeno mu je nekoliko godina robije.

Ćulum je ubijen 16. maja u blizini kuće u Dragočaju kod Banjaluke kada su na njegov automobil „golf” napadači, koji su pobjegli motociklom, ispalili nekoliko kratkih rafala iz automatske puške. Obdukcijom je utvrđeno da je pogođen za više od deset projektila od kojih je jedan završio u glavi što je bilo kobno.

Ubice su motociklom pobjegle prema Gradišci.

/Glas Srpske/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here