Salihović istražuje Mektićevu diplomu

0
1637

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović naredio je istragu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića zbog njegove navodne lažne diplome Pravnog fakulteta u Zagrebu, otkrivaju izvori “Euroblica”.

List navodi da je Salihović pokrenuo istragu nakon pisanja pojedinih medija da je Mektićeva diploma sporna.

Izvori tog lista tvrde da je pravi razlog zbog koga se Salihović obrušio na Mektića to što je ministar prethodnih mjeseci ušao u žestoki lični sukob sa glavnim tužiocem, iznoseći brojne javne kritike na račun Gorana Salihovića i rada Tužilaštva BiH.

Oni dodaju da se sukob dvojice funkcionera rasplamsao toliko da je Mektić Salihoviću zaprijetio da će učiniti sve da sabotira njegovu ambiciju da početkom sljedeće godine zamijeni Meddžidu Kreso u fotelji predsjednika Suda BiH.

Agencija “SRNA”, pozivajući se na Sekretarijat Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, objavila je 11. aprila informaciju da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić diplomirao 19. decembra 1979. godine na Višoj upravnoj školi u Zagrebu i stekao zvanje upravni pravnik, a ne na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalista, kako je navedeno u njegovoj biografiji na sajtu Savjeta ministara BiH.

“Dragan Mektić, rođen 24. decembra 1956, diplomirao je 19. decembra 1979. na Višoj upravnoj školi u Zagrebu i stekao naziv upravni pravnik. Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ne izvodi niti je izvodio studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalist”, rečeno je Srni u Sekretarijatu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na zvaničnom sajtu Savjeta ministara BiH objavljena je Mektićeva autorizovana biografija u kojoj se navodi da je on stekao obrazovanje na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalista, te Višoj upravnoj školi u Zagrebu i Srednjoj mašinskoj školi u Banjaluci.

srna

PODIJELI