Samo na portalu prnjavorlive.info: POPODNE SA MISICOM  IZ KULAŠA – MARIJANA U SVJETSKOM DRUŠTVU LJEPOTICA

0
2299

Stanovnici Kulaša, svih starosnih kategorija, od mališana do najstarijih mještana, organizovali su u ponedjeljak naveče veličanstven doček sa vatrometom, za njihovu mladu komšinicu Marijanu Marković, ovogodišnju mis Bosne i Hercegovine,

IMG_0263

-Željeli smo da se makar i simbolično odužimo našoj Marijani,jer je na pravi način predstavljala naše selo.Bilo je veselo,raspjevano,svi smo se iskreno radovali jer je pobjednička lenta prvi put u istoriji ne samo Kulaša,nego i cijele opštine,došla u naše malo,ali za nas najljepše  mjesto  na svijetu,kaže mještanka Marina Marić.

 

U skromnom objektu,u centru Kulaša je stan u kome je od sinoć mnogo posjetilaca.Dolazi rodbina,prijatelji,poznanici,svi sa željom da čestitaju Marijani i da požele da nešto slično ostvari i na izboru za mis svijeta,19.decembra u Kini.

Pripreme su bile izuzetno naporne,a organizovane su u Turskoj.Radili smo svaki dan najmanje  po četiri sata.Poslije izbora u Sarajevu,trebaće mi nekoliko dana da se odmorim,naspavam,u mirnijem ambijentu još jednom sve analiziram,kaže Marijana ,ovogodišnja mis Bosne i Hercegovine.

 

Tokom napornog rada u Turskoj stekla je dvije prijateljice,Anđelu Vukotić i Anu Sarić.

-Mnogo su mi pomogle,pa sam im neizmjerno zahvalna,priča ljepotica iz Kulaša.

U porodici Marković je petoro članova.Majka Dušanka izvodi četvoro djece na pravi put,želi da oni postanu čestiti i vrijedni ljudi,da ostane na njih ponosna.

Braća Zlatko i Radovan su studeti,sestra Deana takođe ima svoj dio obaveza u kući,a Marijana uskoro polazi na Fakultet u Banjaluku,gdje će studirati engleski jezik.

-Nas četvoro djece odrastamo i sazrijevamo  uz mamu Dušanku,koja je za nas istinska herojina.Mnogo se napatila u životu da bi nam obezbijedila koru hljeba i omogućila naše školovanje.I ova moja lenta je posvećena njoj,kao najznačajnijoj osobi u mom životu,otkriva porodičnu tajnu  misica  Marijana.

Za uspjeh u životu  najvažnije je biti prirodnog ponašanja,vrijedan i pošten,cijeniti i poštovati dobre ljude i njihova djela,zaključuje naša sagovornica,koja je sa ukućanima,srdačno dočekala danas (utorak) poslijepodne ekipu našeg portala,kao prvog medija koji je posjetio složnu i uvijek srdačnu  porodicu Dušanke Marković.

Kada se odmori ,Marijana polazi u Banjaluku.Pred njom su nove školske ,odnosno studentske obaveze,a potom će na daleki put u Kinu,gdje će se u konkurenciji još 124 djevojke sa svih kontinenata boriti za zvanje najljepše na planeti.U Sarajevu je osvojila titulu Mis Interneta  i zvanje najljepše djevojke Bosne i Hercegovine,svrstavajući tako prnjavorsku opštinu u mali krug sredina koje su dale ljepoticu   ove zemlje.

IMG_0256

Pa,srećno ti Marijana i u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.Nova lenta čeka 19.decembra jednu od 125 djevojaka.Zašto to da ne bude 19.ogodišnja ljepotica iz Kulaša.(prnjavorlive.info)

PODIJELI