Saopštenje radnika Javne ustanove Gimnazija Prnjavor povodom smjene v.d. direktora Ljubinke Stanić

0
227

“Povodom informacija koje je načelnik opštine Prnjavor iznio na pres konferenciji 16.08.2021. godine, a tiču se smjene vršioca dužnosti direktora JU Gimnazija Prnjavor, Ljubinke Stanić i imenovanja izvjesne Dajane Ostojić iz Gradiške za v.d. direktora, radnici Škole najoštrije osuđuju ovakav potez Ministarstva prosvjete i kulture i Vlade Republike Srpske, posebno imajući u vidu činjenicu da Dajana Ostojić nije ni bila kandidat na konkursu za izbor direktora JU Gimnazija Prnjavor, ne dolazi sa područja naše lokalne zajednice i da ne poznaje specifičnosti naše Škole”, stoji u saopštenju koje su radnici prnjavorske Gimnazije poslali našoj televiziji.

U saopštenju dalje navode:

“Naime, Ljubinka Stanić je devetnaest godina radila u nastavi, a posljednjih deset godina je uspješno rukovodila našom Školom, a sada, nakon skoro tri decenije uspješnog pedagoškog rada, ostaje bez posla .

Želimo napomenuti da je Školski odbor naše Škole pet puta raspisivao konkurs za direktora Škole i da je Ljubinka Stanić svih pet puta bila jedini kandidat, te da je Školski odbor svih pet puta utvrdio da je prijava imenovane blagovremena i potpuna. Ministrici je dostavljana dokumentacija na dalje postupanje, ali ona iz nekog razloga nijedan put nije predložila Vladi Republike Srpske Ljubinku Stanić za imenovanje za direktora. Postavlja se pitanje, kakva je onda uloga Školskog odbora, kada je  očigledno da odluka Školskog odbora nema nikakvu važnost.

Sve vrijeme je posao direktora obavljala savjesno i odgovorno, poštujući Zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju i  podzakonske akte, vodeći računa o najboljem interesu  i potrebama učenika, radnika Škole, poštujući i uvažavajući stavove učenika, radnika, ali i roditelja učenika. Radnici Škole su zadovoljni radom i odnosom direktorice Stanić prema kolektivu.

U prilog svemu ovome govori i činjenica  da na rad direktora nije bilo pritužbi  učenika, radnika, niti roditelja, kao ni Ministarstva prosvjete i kulture, koje je nadležno da konroliše zakonitost rada direktora.

Pored toga, u svom obraćanju javnosti na gore navedenoj pres konferenciji, načelnik Darko Tomaš je takođe najoštrije osudio smjenu direktorice Stanić, te istakao da je direktorica Stanić odgovorno i savjesno obavljala svoj posao.

Očekujemo od Ministrice prosvjete i kulture Republike Srpske da predloži, a Vlada Republike Srpske imenuje, Ljubinku Stanić za direktora Javne ustanove Gimnazija Prnjavor”, stoji u saopštenju, koje je potpisalo 33 radnika Gimnazije.

Saopstenje radnika Javne ustanove Gimnazija Prnjavor

(TV K3)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here