Saopštenje SDS-a: Vlast ne dozvoljava javnost rada SO-e Prnjavor

0
671

Klub odbornika SDS je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor kandidovao tačku dnevnog reda „Prijedlog odluke o internet prenosu sjednica Skupštine opštine Prnjavor“, saopštio je danas Klub odbornika SDS-a Prnjavor

Razlog je naše nastojanje da rad odbornika, ali i stavovi političkih stranaka, budu u potpunosti transparentni i dostupni javnosti.

Odluke, zaključci i drugi akti donose se, ili bi bar tako trebalo, u interesu svih stanovnika naše opštine. Oni su birali odbornike i imaju pravo da čuju i vide njihov rad, a ne parcijalne i od vlasti odobrene izjave.

Razumijemo zašto se vlast plaši transparentnosti u radu. Sve odluke priprema par pojedinaca, a odbornici skupštinske većine glasaju za njih bez želje i prava da kažu svoje mišljenje. Za ovaj prijedlog Kluba odbornika SDS postoji saglasnost većine odbornika, čak i iz vladajuće stranke, ali opravdanje za njihov javni stav se svodi na dvije riječi – ne smijem.

Razočarani smo ponašanjem Predsjednika Skupštine opštine zato što nije reagovao na izjavu Načelnika opštine, kojom je rad te institucije uporedio sa rijaliti emisijama. Načelnik opštine je tom izjavom pokazao šta misli o radu Skupštine opštine, o svim izabranim odbornicima, ali i o svim stanovnicima naše opštine koji su izabrali te odbornike, ali i njega samog.

Kao opoziciona stranka u Prnjavoru SDS će i dalje insistirati na javnosti rada najviše opštinske institucije i nastojati da se vidi rad naših, ali i svih drugih odbornika.

Građani na to imaju pravo, informatička dostignuća pružaju mogućnost, a za vlast bi to trebalo da bude obavezam navodi se u saopštenju Kluba odbornika SDS-a Prnjavor.

PODIJELI