Novak poslije podizanja trofeja: Stefane, volim te najviše

0
1650

Nije mogao Novak Đoković da sakrije emocije poslije 13. grend slem titule i pobjede nad Kevinom Andersonom u finalu Vimbldona. Sa peharom u rukama je dao intervju na terenu, a prvo je pogledao ka loži u kojoj je bio njegov sin Stefan.

“Prvi put u životu neko sa tribine uzvikuje “tata, tata”. Volim te, najviše – viknuo je Đoković.

Nije bio tu tokom samog susreta.

“Došao je na kraju, pošto prema pravilima deca mlađa od pet godina ne smeju da gledaju meč. Nije mogao uživo da me bodri, ali ako budem držao ovaj trofej u budućnosti, moći će. Zaista ne mogu da opišem koliko sam srećan”, blista Đoković.

Prethodnih dana se pojavio i snimak kako trenira sa sinom.

“On je najbolji sparing partner kojeg sam imao u Londonu”, našalio se Novak, pa nastavio u nešto ozbiljnijem tonu.

“Moram da čestitam Kevinu, on i njegov tim su zaslužili ovo. U prva dva seta nije igrao dobro, ali je u trećem bio bolji teniser i drago mi je da sam pronašao način da uzmem taj set”.

Svjestan je da ima još mnogo da radi.

“Moram da verujem celom ovom procesu i sebi. Nije bilo lako, imao sam operaciju, šest meseci sam bio van turnira, sa ovako nečim sam se prvi put suočio. Bilo je dosta sumnji i nedoumica, ali ne postoji bolje mesto za povratak od ovog takmičenja. O ovom peharu sam maštao još kao klinac”.

Na kraju se osvrnuo i na travu i čuveni ritual.

Ove godine je veoma ukusna, častio sam sebe duplom porcijom. Četiri puta sam podizao pehar ovde, stvarno sam ponosan i sada želim da uživam”, zaključuje Đoković.

(Novosti)

PODIJELI