Sastanak Dodika i Orbana

0
452
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posljednjeg dana posjete Budimpešti sastaće se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Dodik je rekao da će fokus razgovora biti razvoj bilateralnih odnosa. Dodik je istakao da je cilj Republike Srpske da privuče što veći broj investitora iz Mađarske.

“Želim da upoznam Orbana o situaciji u BiH. On je jedan od najvažnijih aktera evropske politike u ovom trenutku”, rekao je Dodik.

Naglasio je da premijer Mađarske Viktor Orban uporno pobjeđuje na izborima, što govri da on ima podršku svog naroda. Milorad Dodik je najavio i mogućnost otvaranja predstavništva Republike Srpske u Mađarskoj.

Dodik je juče posjetio Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastao se sa episkopom budimskim Lukijanom, a zatim boravio u Sent Andreji, gdje je obišao Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpski muzej Budimske eparhije.

Prvog dana posjete – u nedjelju, 16. juna, Dodik se sastao sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj i prisustvovao gala koncertu Kulturno-umjetničkog društva “Taban” u pozorištu VIG u Budimpešti.

PODIJELI