Savet: Kako izabrati idealan kupaći

0
1679

Vrelo leto je počelo, godišnji odmor se približava, a vi još uvek niste sigurne kakav ćete kupaći prošetati ove godine? Evo nekoliko smernica koje vam mogu pomoći da izaberete model koji je idealan za vas.

Vrelo leto je počelo, godišnji odmor se približava, a vi još uvek niste sigurne kakav ćete
kupaći prošetati ove godine? Evo nekoliko smernica koje vam mogu pomoći da izaberete model koji je idealan za vas.

Male grudi vizuelno ćete povećati ako izaberete gornji deo kupaćeg kostima koji je malo nabran, skupljen, sašiven iz dva sloja, ima volančiće, krupne uzorke ili šare jakih boja. Ako volite jasne linije najbolje je izabrati kupaći sa manjim izrezom koji se vezuje oko vrata.

Ako imate velike grudi najvažnije je da izaberete čvrst kupaći kostim, po mogućnosti s fišbajnima ili trakom ispod grudnjaka koja ga čvršće drži. Izaberite jednostavnije krojeve, tamne boje ili kupaći tamne podloge u kombinaciji s drugim bojama.

Kombinacije koje prikrivaju nedostatke

Smiling pretty blonde in bikini looking at camera at the beach, Image: 244452130, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Ako imate obim struka veći nego što biste želele, pažnju s njega ćete skrenuti jednodelnim kostimom u tamnoj boji sa upadljivim šarama, jer će se na taj način izgubiti obrisi vašeg struka. Takodje, možete se odlučiti za jednodelni kupaći koji je sastavljen iz dva različita dela, kao i model koji će vam naglasiti grudi.

Ako imate kraći torzo i želite optički da ga izdužite, izaberite vertikalne prugice ili kupaći u više nijansi jedne boje. Takodje, dobar izbor je i kupaći kod kojeg se kombinuju dva dela u bojama, pa se stvara utisak dužeg torza.

Dug torzo ćete skratiti ako izaberete horizontalne prugice. Takodje, dobro će poslužiti modeli koji imaju pojas u drugoj boji ili jednodelni kupaći s grudnjakom u kontrastnoj boji, tako da naglasi grudi.

Ako imate jake bokove i bedra, za vas se predlažu kupaći koji će ih donekle prekriti, dakle modeli sa donjim delom u obliku šortsa ili suknjice, i to u tamnoj boji. Dobar izbor je i kupaći sa tamnim, jednobojnim donjim delom i gornjim delom u drugoj boji.

Moda na plaži za muškarce

Nekada su muškarci na plažu išli u običnom kupaćem kostimu, ali u poslednje vreme su ga zamenili boksericama i šortsevima. Svaki muškarac bira ono u čemu se najbolje oseća, pa tako momci koji vole mnogo da plivaju biraju običan kupaći, dok oni koji vole da provode vreme u kafiću na plaži radije oblače šortseve.

Kupaći kostim
 

 Postoje razni modeli kupaćih gaća za muškarce, a ono što je više važno od modela je da se dobro i samouvereno osećate u njima. Trend je svake godine različit, a ovu sezonu će, verovatno, obeležiti slip gaćice.

Slip kupaći
U slip gaćicama svako će se osetiti mnogo slobodnije, jer one lepo prianjaju uz telo i u njima možete lakše plivati. Ono što je takođe važno je da se brzo suše. Imajte na umu da će modeli u svetlijim bojama oslikavati međunožje, pa dobro pazite koju ćete boju odabrati. Za ovaj model se uvek preporučuju tamne nijanse, crna ili teget, i da nikako ne budu šarene. Ovaj model uglavnom biraju muškarci sa mnogo samopouzdanja.

 

Kupaći kostim

Bokserice

Bokserice
Verzija slip gaćica koje prekrivaju malo više jesu slip bokserice, koje takođe prianjaju uz telo. “One su uske, markantne, i nose se nisko na kukovima”, objasnila je bečki modni ekspert Izabela Klausnica, nakon što je ovaj model proslavio Danijel Kreg kao Džejms Bond u jednoj sceni na plaži. Ukoliko nemate ravan stomak, radije izbegavajte ovaj model, a što se boja tiče, birajte što jednostavnije dezene.

 

Kupaći kostim

Šorts

Šorts
Malo šire šortseve za kupanje na plaži najčešće nose surferi, a oni su uglavnom napravljen od specijalnog materijala koji se brzo suši. U njima je malo teže plivati, ali i dobiti boju jer prekrivaju butine. Za ovaj model nije važan dezen, a idealan izbor su za momke koje ne drži mesto, jer sa plaže, nakon što se bermude osuše, možete navući majicu i opušteno sesti u prvi kafić.

PODIJELI