Savić: Studentima prijetili da će plivati Vrbasom

0
799

Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS, izjavio je da je studentima Goranu Popoviću i Radomiru Tešiću, predstavnicima Saveza studenata Tehnološkog fakulteta u Banjaluci, prijećeno smrću.

– Neka nam prijete, ne bojimo se i nećemo stati dok slučaj Balaban ne bude razrješen. Kada se sve to otpetlja, to će biti afera koja će potresti čitav region, a ne samo Banjaluku. Nije nam važno ko je rektor, već je bitna podrška rukovodstva Univerziteta  – poručio je Savić, lider studenata Srpske.

Riječ je o slučaju  Velimira Balabana radnika Studentske službe Tehnološkog fakulteta, a za kojeg tvrde da je seksualno uznemiravao studentkinje, prodavao ispite i učestvovao u drugim kriminalnim radnjama.

Koliko je stvar ozbiljna, potvrdio je i Savić koji je istakao da je studentima Tehnološkog fakulteta direktno prijećeno smrću.

-Tim momcima je prijećeno da će plivati Vrbasom i da ne znaju na koga su udarili. Radomir Tešić je za dlaku izbegao srčani udar i noć poslije prijetnji završio je u bolnici – rekao je Savić.

Radi se o potpredsjedniku Saveza studenata Tehnološkog fakulteta. Tešić je pojasnio je da im je prvo nuđeno mito da bi zataškali aferu Balaban što su oni odbili, a poslije toga su usljedile prijetnje.

Predstavnici studentskih organizacija su rekli da će sve pretnje i pritiske prijaviti policiji i da očekuju da će oni poduzeti sve da ih zaštite, jer su se nedavno razočarali njihovom reakcijom.

Nakon protesta sudenata na rektoratu Univerziteta zbog slučaja Balaban i lošeg stanja u visokom obrazovanja, te zahtjeva za smjenom rukovodstva, rektor Milan Maturuga je danas podnio ostavku.

(EuroBlic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here