Savladao mladića koji se htio ubiti puškom

0
813

Mladić od oko 30 godina iz okoline Gradiške došao je u moju trgovinu i od trgovkinje tražio list papira, na koji je potom napisao da će se ubiti, te je izašao. Istrčao sam za njim, a on je iz vozila već izvadio pušku. Savladao sam ga i spriječio da sebi presudi.

Ovo je za “Nezavisne” ispričao Dragan Vekić (39), vlasnik trgovine “SD market”, u Lamincima, kod Gradiške, prisjećajući se nesvakidašnjeg događaja koji se zbio juče ujutru.

“Prvo je ušao u trgovinu i tražio gazdu. Radnica mu je rekla da sačeka, a kada sam došao, on je upitao može li dobiti olovku i list papira. Ja sam mu rekao da je to mogao uzeti i od radnice i upitao ga zašto je toliko hitno. Rekao mi je da je pitanje života. Tog čovjeka nikada u životu nisam vidio”, ispričao je Vekić. Kada su mu dali papir i olovku, kako ističe naš sagovornik, mladić je napisao da će se ubiti zbog problema koje ima. “Naveo je da hoće da se ubije zbog oca, koji stalno maltretira i tuče kako njega, tako i njegovih dvoje male djece”, ispričao je Vekić.

Srećom, Vekić je na vrijeme vidio šta mladić piše i uspio je da spriječi njegove namjere.

“Dok je on pisao, ja sam gledao šta piše. Potom je izašao i ja sam otišao za njim. Vidio sam da vadi veliku torbu iz auta i iz nje pušku. Oteo sam mu pušku i oborio ga”, prisjeća se Vekić. Sve to se, kako ističe, dešavalo juče ujutru, između 11 i 12 časova, a nedugo po prijavi došla je i policija, koja je preuzela mladića i pušku.

“Moram da pohvalim angažman policije jer su brzo došli i profesionalno obavili svoj posao”, ističe Vekić. Svjedok ovog događaja Zoran Rapić ispričao je za “Nezavisne” da je, čim je mladić ušao u trgovinu, primijetio da sa njim nešto nije u redu. “Primijetio sam da taj momak ima cijev u autu. Dragan je ispravno reagovarao. I ja bih uradio isto da Dragan nije bio tu”, rekao je Rapić. Od policije u Gradišci, niti iz CJB Banjaluka, uprkos brojnim pokušajima, nismo uspjeli dobiti komentar.

Foto: Nezavisne novine

 atv
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here