Savršen puder za zdrav ten

0
712

Na prelasku godišnjih doba između zime i proljeća boja tena iz blijede zimske vraća se u zdravu.

Zato je ponekad u ovom periodu teško odabrati pravu nijansu pudera. Često se javlja dilema: da li uzeti svjetliju ili tamniju nijansu?

Ovi savjeti će vam pomoći da odaberete pravu boju tečnog pudera ako ste u dilemi između dve nijanse.

Pomiješajte nijanse

Svaka žena ima svoj omiljeni ljetni puder, koji je malo tamniji od njenog uobičajenog tena, i zimski, koji je malo svjetliji. Najbolje je da pomiješate ta dva pudera kako biste dobili idealnu boju za ovaj prelazni period jer koža više nije skroz blijeda, a nije još ni potamnila od sunca.

Ne zaboravite vrat

Jedan od sigurnih znakova da vam nijansa tečnog pudera ne odgovara je kada se boja lica razlikuje od boje vrata? Zbog toga treba da izblendate tečni puder ispod vilične kosti niz vrat, kako biste uklonili grubu i vidljivu granicu između lica i dekoltea.

Kameni puder kao spas

Ako nemate dodatni tečni puder za miješanje savršene nijanse, možete iskoristiti puder u kamenu kako biste posvijetlili ili potamnili ten za nekoliko nijansi.

Ako želite da posvijetlite tamniji tečni puder, uzmite kameni u svijetloj nijansi i obrnuto. Za potamnjivanje tena možete iskoristiti i mat bronzer koji ćete nanijeti na obraze, sljepoočnice, nos i viličnu kost.

Krema za potamnjivanje

Ako ste previše blijedi za tečni puder koji trenutno koristite, možete iskoristitu kremu ili sprej za lice za samopotamnjivanje kako biste potamnili ten. Ovako ćete dobiti idealnu nijansu kože, a da ne morate kupovati novi puder.

Nosite rolku

Kada ste na prelazu između dvije nijanse tečnog pudera, rolka vam može biti od velike pomoći. Pošto vrat najviše odaje da vam tečni ne odgovara, zato ga prekrijte. Obucite rolku koja će sakriti vrat. Isti efekat možete postići ešarpom ili bluzom sa visokom kragnom.

Iskoristite korektor

Ako se boja vašeg tena drastično mijenja od godišnjeg doba do godišnjeg doba, onda će vam biti teško da nađete idealnu nijansu za prelazno doba. U tom slučaju iskoristite korektor. Iako vam neće dati istu pokrivnu moć kao i puder, on će uspješno prekriti podočnjake, bubuljice i zone diskoloracije.

Svjetlija boja za rješenje dileme

Ako ste u dilemi da li da izaberete tamniji ili svjetliji puder, vizažisti uvijek preporučuju da uzmete svjetliji, jer je mnogo lakše potamniti ten uz pomoć kamenog pudera ili bronzera nego tamniji posvijetliti.

Koji je idealan tečni puder?

  • Onaj koji će se idealno uklopiti uz vaš ten.
  • Zbog njega ćete zablistati kada se pogledate u ogledalo.
  • Neće vas iznevjeriti ni na dnevnom svjetlu.
  • Možete ga slobodno nanijeti i kada idete u večernji izlazak.
  • Ostaće na svom mjestu i ako se budete smijali ili plakali.
  • Neće naglašavati bore oko očiju i zbog njega se nećete osjećati starije.

(N.N.)

PODIJELI