SDS Prnjavor: Aktuelna vlast se hvali rezultatima prethodne garniture

0
1431

Aktuelna vlast u Prnjavoru, u nemogućnosti da radi u interesu građana opštine, iznosi činjenice koje su rezultat aktivnosti i rada vlasti u protekle četiri godine, istovremeno ih pripisujući kao uspješan start opštinske vlasti u ovom mandatu, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Prnjavor.

Priča o tome kako su izmirene sve obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima ide u prilog našoj tvrdnji da smo vodili ispravnu politiku trošenja sredstava i ostavili dovoljno novca u budžetu. U suprotnom, postavlja se pitanje: Kako bi i iz kojeg budžeta načelnik opštine Prnjavor isplatio podsticaje poljoprivrednicima?

Za građane opštine Prnjavor je daleko važnije pitanje kako i kada završiti projekat vodosnabdijevanja cijelog grada od pitanja kako i kada će biti smijenjen direktor prnjavorskog vodovoda. U prethodnom mandatnom periodu završen je projekat „Povelič“ i za veći dio grada obezbijeđena voda za piće.

Podsjećamo, KP „Vodovod“ a.d. Prnjavor se bavi proizvodnjom i distribucijom vode, a ne proizvodnjom i distribucijom električne energije.

Projektovanje i dovođenje električne energije na izvorište „Povelič“ je završeno 2010. godine sredstvima dobijenim prodajom „Telekoma“. Zašto to tada nije kvalitetno urađeno i zašto tada nije projektovan i nabavljen agregat, jeste pitanje za tadašnjeg i sadašnjeg načelnika opštine.

Prozivanje direktora „Elektrokrajine“ RJ Prnjavor je samo loša i naivna priča za javnost, jer načelnik opštine nema nadležnost za postavljanje i smjenjivanje istog. Pored toga, svima je jasno da je ova Radna jedinica dala značajnu podršku u vođenju predizborne kampanje SNSD-a, tako da je ova načelnikova priča još jedno bacanje prašine u oči građanima Prnjavora.

Sa ponosom želimo istaći da smo u periodu između 2012. i 2016. godine pokrenuli i vodili sve aktivnosti, uključujući i sudski proces, u cilju uvođenja zemljišta predviđenog za poslovnu zonu „Vijaka“ u vlasništvo opštine.

Zemljište je moguće uknjižiti u vlasništvo opštine na osnovu rješenja od 08.12.2016. godine, a to znači da je posao završen dvadeset dana nakon obavljene primopredaje dužnosti između prethodnog i sadašnjeg načelnika. Kolike su zasluge novog načelnika u tom procesu, svima je jasno. Nema ih.

I ovo je samo još jedan od dokaza da novi načelnik opštine ne radi ništa drugo osim što u javnosti promoviše sebe, ne prezajući od toga da zasluge i uspjehe drugih pripiše kao svoje. Ili, što bi naš narod rekao, voli da se kiti tuđim perjem, navodi se u saopštenju SDS-a OO Prnjavor.

PODIJELI