SDS Prnjavor: Još čekamo odgovore u vezi izgradnje zgrade

0
770

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Prnjavor održao je juče konferenciju za novinare, na kojoj je razgovarano o aktuelnoj situaciji na području opštine, sa posebnim akcentom na izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Prnjavoru na parceli između ulica Svetog Save i Veljka Milankovića.

Na posljednjem skupštinskom zasjedanju lokalnog parlamenta u Prnjavoru raspravljalo se o izgradnji stambeno-poslovnog objekta na parceli između ulica Svetog Save i Veljka Milankovića.  Iz SDS podsjećaju da se o tome raspravljalo na njihovu inicijativu. Međutim, tvrde da odgovore od lokalne vlasti na tu temu već 20 dana nisu dobili, iako je bilo usaglašeno da će im biti dostavljeni pismenim putem.

„Nama takođe nije jasno zbog čega se nakon samog upućivanja prijedloga zaključka, naš načelnik osjetio prozvanim i počeo, praktično sam da se pravda, što na društvenim mrežama, što u javnosti. Nas, iskreno da kažem, ne zanimaju bilo kakva pravdanja i bilo kakve prepiske na društvenim mrežama, ne zanimaju nas ni načelnikovi izgovori, jer smatramo da je on tu i treba da bude na usluzi građanima i da odgovara na sva pitanja, koja budu postavljena“, rekao je Milan Aleksić,  predsjednik Izvršnog odbora SDS-a Prnjavor.

U SDS-u su se osvrnuli i na izgradnju kružnog toka na Vijaci. Iako je ovo ozbiljna investicija, nejasno im je zašto je protekao duži vremenski period kako bi građani Prnjavora konačno dobili kružnu raskrsnicu. Podsjećaju na zahtjeve koje su ranije bili upućeni nadležnima, a koji nikada nisu realizovani.

„To su prije svega zahtjevi koje je bivša vlast, u periodu od 2013-2016 godine slala konstantno Javnim putevima RS, pa čak i auto-putevima, ali nikada nisu naišli na odobrenje i na realizaciju tih projekata. Jedini razlog zašto do toga nije došlo je, pretpostavljamo politički, jer su u to doba opštinska i republička vlast bile na različitim pozicijama. Bilo bi poželjno da neko od tadašnjih rukovodilaca Puteva ili ko je već bio investitor, objasni građanima opštine Prnjavor koji su platili putem akciza u budćet preko pet miliona maraka, zašto su sve ovo vrijeme platili za izgradnju kružnih tokova“, kaže Igor Suvajac, član OO SDS-a Prnjavor.

U SDS-u kažu da su se u proteklom periodu dogodile značajne promjene u ovoj stranci. Na listi za izbore naći će se mladi, sposobni ljudi, koji će zajedno, dovesti do promjene koja je potrebna ovoj lokalnoj zajednici.

„To ćemo zajedno učiniti sa našim kandidatom za načelnika opštine Milanom Aleksićem i nosiocem liste Milanom Petrovićem, koji su takođe iz reda mladih. Na osnovu toga nadam se da ćemo dobiti podrušku od strane građana. Isto tako, pozivam mlade ljude sa naše opštine da nam se pridruže, jer konačno je došla jedna nova struktura ljudi“, rekao je Marko Mihajlović, član OO Mladih SDS-a Prnjavor.

Predsjednik Izvršnog odbora prnjavorskog SDS-a Milan Aleksić osvrnuo se i na posljednju konferenciju predsjednika OO SNSD-a Darka Tomaša i poručio da će o tome ko koliko vrijedi na izborima odlučiti građani.

Izvor: TV K3

PODIJELI