Aćić i Tomaš obišli završne radove u ulici Milana Tepića

0
832

V.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš obišli su juče završne radove na asfaltiranju Ulice Milana Tepića, zajednički projekat u vrijednosti od 60.000 KM.

Za radove Sekretarijat je obezbijedio 50.000 KM, a opština Prnjavor iz budžeta izdvojila 10.000 KM.

Aćić kaže da će uređenjem ove ulice izbjegla i raseljena lica koja u njoj žive moći riješiti sve komunalne i infrastrukturne probleme sa kojima se suočavaju.

On je najavio da bi u ovoj godini trebao biti realizovan još jedan veći projekat.

„Taj projekat će biti realizovan nakon što Vlade Republike Srpske odobri finansiranje. U ovoj opštini nastavljamo i sa regionalnim stambenim programom u okviru kojeg bi ove godine trebale biti završene individualne stambene jedinice“ , rekao je Aćić.

Aćić je istakao da će Republički sekretarijat i Vlada Srpske i dalje kroz programe, kao i kreditna i donatorska sredstva nastaviti podržavati opštinu Prnjavor, koja uredno i na vrijeme provodi svoje obaveze u zajedničkim projektima, ali i izdvaja sopstvena budžetska sredstava za njihovu realizaciju.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je ovo najbolji primjer odlične saradnje republičkih i opštinskih vlasti, u ovom slučaju Sekretarijata sa kojima je već realizovano nekoliko zajedničkih projekata.

On je podsjetio da je nedavno stavljena u funkciju zgrada sa 14 stanova čiju je izgradnju finansirao Sekretarijat, kao i da su realizovani projekti izgradnje nekoliko individualnih stambenih jedinica.

/Srna/

PODIJELI