SDS PRNJAVOR – PETROVIĆ: Nezadovoljstvo naroda i odbornika promjenilo skupštinsku većinu

0
674

Mi u Srpskoj demokratskoj stranci vidjeli smo nezadovoljstvo i naroda i legalno izabranih odbornika u Skupštini opštine prema načelniku i zato je došlo do promjene većine, rekao je za Radio Prnjavor predsjednik OO SDS Milan Petrović.

„Prvo, mora se promjeniti koncept odnosa načelnika prema odbornicima Skupštine opštine, ja sam bio odbornik i u prošlom mandatu i vidio sam da Skupština služi samo kao neki element u rukama načelnika, da bi on sproveo neke svoje ideje, ali bez ikakvog dogovora sa odbornicima“, rekao je Petrović.

On tvrdi da je načelnik Darko Tomaš, zajedno sa svojim povjerenicima obećavao mnogo projekata u kampanji, a za koje je znao da se ne mogu ispoštovati, a bilo je tu i nerealnih obećanja prema svojim tadašnjim koalicionim partnerima, zašto je takođe znao da se ne mogu ostvariti.

„Krajnji cilj SDS-a i nove skupštinske većine je bolji život građana, ali načelnik to pokušava da sada pokaže u nekom drugom svjetlu, ali neka dođe bilo koji prijedlog načelnika u Skupštinu, mi ćemo pokazati zrelost i to ćemo podržati“, rekao je Petrović dodajući da nova većina nije nikakva kočnica razvoju naše opštine.

Petrović je najavio da većina ima više konkretnih stvari sa kojima će izaći u javnost, „Nema nikakvog opravdanja da načelnik i njegov tim ljudi ne počinju realizaciju projekata vodosnabdjevanja za nekoliko mjesnih zajednica, tu prije svega mislim na Potočane, Kremnu i Štrpce, sa tendeciojom proširenja na Kulaše,Popoviće i ostala sela“, rekao je prvi čovjek prnjavorskog SDS-a.

Petrović za novog predsjednika Skupštine opštine Mirka Bukvića kaže, da je on legalno izabran i da je riječ o časnom i obrazovanom čovjeku. „Ne znam kakvo je stanje u NDP-u niti me to zanima, ali mi obavljamo razgovore sa kolegom Bukvićem da se priključi SDS-u i da bude dio talasa promjena koji je na sceni“, kaže Petrović. On je potvrdio da njegova stranka razgovara sa još nekoliko odbornika, a među njima i onih koji su u vlasti.

Petrović kaže da će uraditi sve što je u mogućnosti da do blokade opštine ne dođe i pozvao je na razgovore kako bi se rješavali problemi. Na pitanje da li je odluka o opozivu načelnika Darka Tomaša opcija, on je rekao „ja dolazim iz velike partije, dobili smo devet odbornika i nakon izbora čestitao sa načelniku Tomašu i rekao sam tada da nismo zadovoljni rezultatom, ali o opozivu naravno da razmišljamo, tražimo pravi momenat i u opoziv će se ići onda kada mi to odlučimo da je zrelo za tako nešto, a vjerujte da se to vrijeme primiče“, kaže Petrović.

Prnjavorlive.info

PODIJELI