SDS Prnjavor: Poslovna zona „Vijaka“ uspjeh Gatarićeve vlasti

0
765

Klub odbornika SDS Prnjavor ustvrdio je danas da za uspjeh knjiženja dijela poslovne zone „Vijaka“ nije zaslužan aktuelni načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, nego prethodna vlast na čelu sa Sinišom Gatarićem.

U SDS su danas na konferenciji za novinare saopštili da ovim putem žele da upoznaju javnost sa činjenicama i stave tačku na tu priču.

– Mi imamo sve podatke koji se odnose na privrednu zonu. 15. jula 2013. godine iz kabineta tadašnjeg načelnika opštine Prnjavor Siniše Gatarića upućen je zahtjev za pokretanje postupka prenosa i uknjiženja prava vlasništva i posjeda na nepokretnostima u korist opštine Prnjavor. Nakon toga, 2. decembra 2013. godine stiglo je rješenje kojim se daje mogućnst uknjiženja u posjed opštine Prnjavor. Poslije toga uslijedila je žalba od strane „Ratara“, žalba je odbijena i 8. 12. 2016. godine rješenje je postalo pravosnažno. Ono što nas sada zabrinjava je što to nije uknjiženo i upisano u katastar. Upisano je u gruntovnicu, ali smatramo da je bilo dovoljno vremena da se završi i katastarski i tako da se stavi tačka na priču o poslovnoj zoni – pojašnjava Slaviša Jenjić, šef Kluba odbornika SDS u SO Prnjavor.

U SDS kažu da se radilo o dugotrajnom procesu koji je vođen u prošlom mandatu.

– Nakon što je „Ratar“ uložio žalbu na uknjiženje, koja je odbijena, onda se krenulo u sudske sporove koji su okončani 8. decembra prošle godine. Mi razumijemo da svaka vlast želi da se pohvali, ali, ipak, treba objektivno govoriti šta je ko uradio prije. Tako ne treba prisvajati neke projekte koji su ranije rješeni. Želimo da javnost opštine Prnjavor bude informisana objektivno i to se može zaključiti iz dokumenata koje smo pokazali – kaže Borko Lukanović, odbornik SDS u SO Prnjavor.

sequence-01-00_02_42_05-still001

U SDS dodaju da će dati svoj puni doprinos kako bi se doveli investitori, poslovna zona „Vijaka“ zaživila i otvorila nova radna mjesta. Isto očekuju i od načelnika opštine Prnjavor i lokalne vlasti.

U skupštinskim klupama kažu da će biti konstruktivna opozicija, koja će podržati ono što bude u korist građana.

– Nismo ona opozicija kao što je bio SNSD, koji su bili protiv svega samo zato što su opozicija – dodaje Lukanović.

U SDS dodaju da rad aktuelne vlasti, na čelu sa SNSD-om, za prethodna dva mjeseca nije bio uspješan.

– Oni ističu da su imali uspjeha povećanjem poljoprivrednih podsticaja. Podsticaji jesu povećani za 40 hiljada maraka, ali je za toliko manje sredstava za zimsko održavanje puteve. Zato i imamo ovakvo stanje na putevima – kaže Slaviša Jenjić, šef Kluba odbornika SDS u SO Prnjavor.

U prnjavorskom SDS najavljuju i, kako su rekli, borbu za elektromrežu u Prnjavoru, jer je stanovništvo nezadovoljno niskonaponskim i srednjenaponskim vodovima.

– Mi smo podnijeli zahtjev za posebnu tematsku Skupštinu po pitanju električne energije. Čekamo odgovor već 15-ak dana i vjerovatno ćemo krenuti u prikupljanje informacija i sami zakazati posebnu sjednicu – poručio je šef SDS Kluba Slaviša Jenić.

Njegov stranački kolega Borko Lukanović dodaje da protiv najavljanaih smijena u javnim preduzećima od strane načelnika opštine nemaju ništa, ali da očekuju da se to i dogodi.

– Da ne bude samo priča da se priča, nego da vidimo šta će u narednom periodu biti. Tražimo posebnu sjednicu Skupštine o snabdijevanju električnom ennergijom, ako bi i „Elektrokrajinu“ i „Elektrodistribuciju“ postakli da se uhvati u koštac sa probemom, jer je stanje mreže katastrofalno – zaključuje Borko Lukanović, odbornik SDS u SO Prnjavor.

(TV K3)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here