Tomaš demantovao SDS: “Vijaka” započeta još 2009. godine

0
687

Tvrdnje SDS da je administracija bivšeg načelnika opštine Prnjavor Siniše Gatarića zaslužna za rješavanje knjiženja poslovne zone “Vijaka” u vlasništvo opštine Prnjavor, a ne sadašnja vlast, danas oštro demantuje aktuleni načelnik Darko Tomaš.

– Sve te aktivnosti oko poslovne zone pokrenute su još 2009. godine i to je lako provjeriti. Tada je donešen Regulacioni plan, a Vlada RS je donijela dvije  odluke kojima je to zemljište prebačeno u vlasništvo opštine Prnjavor i od tada su krenule sve aktivnosti – kaže Tomaš.

Kaže da se na poziciju načenika opštine Prnjavor vratio da završi sve ono je počeo, jer je “administracija gospodina Gatarića bila jalova i nije rješavala nikakve probleme”.

– Lako je ovo što pričam provjeriti. Ova današnja konferencija je bila više obračun unutar SDS-a sa ciljem da gospodin Gatarić ostane u trci za predsjednika stranke, a nema veze sa poslovnom zonom. Nije bilo ni očekivati da administracija gospodina Gatarića, u kojoj je Duška Kopustenjski vodila glavnu riječ, riješi ovaj problem, jer je spor bio sa “Ratarem”, a ona je upravo na platnom spisku “Ratara” bila duži niz godina. Sve ono što su pričali da rješavaju ovaj problem je bilo bacanje prašine narodu u oči – odgovara Tomaš.

Na stav SDS da će pomoći da poslovna zona “Vijaka” zaživi, Tomaš odgovara:

– Ukoliko su dovoljno moćni da pomognu da se ovaj problem riješava, onda neka gospodin Gatarić, opet preko gospođe Duške Kopustenjski, zamoli gospodina Ratkovca da povuče tužbe na ostali dio poslovne zone. Evo im prilika da pokažu da žele dobro građanima Prnjavora. A ne mogu mi objasniti da nisu moćni da to riješe, jer su se pojedinci nalazili na platnom spisku ovoga koga spominjem – zaključuje Tomaš.

(TV K3)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here