TO SE ZOVE STRPLJENJE – Četrnaest godina čekao ovaj snimak!

0
1592

Australijski fotograf Rej Eli, koji je 14 godina strpljivo čekao da snimi cijelog Migalua, konačno je nagrađen za svoju upornost! Fotografije je nazvao „svetim gralom“ svoje 27-godišnje karijere.

U petak je uspio da slika „svih 50 tona“ bijele morske nemani u Zalivu Nelson, sjeverno od Njukasla, ali ne engleskog, već onog na obalama Novog Južnog Velsa.

Ove ekskluzivne fotografije 35 godina starog albino kita, primjećenog prvi put ove sezone u četvrtak, veteran fotografije uhvatio je tokom migracije ogromne životinje ka jugu zbog zime, iz ledenih voda Antarktika u toplija mora Kvinslenda.

Među fantastičnim Elijevim slikama je i jedan panograf – panoramska serija munjevito snimljenih trenutaka „Nikon“ aparatom, dok je kit iskakao iz vode, 2-3 kilometra od obale.

Beli-kit-Migalu,-foto-3

Bio je to prvi put od 2009. godine da se 54-godišnji fotograf ukrcao na brodić za posmatranje kitova. Prije pet godina je odustao od lova na Migalua (na jeziku Aboridžina „Beli drugar“).

Još je u šoku zbog uspjeha – ove fotografije je nazvao „svetim gralom“ svoje 27-godišnje karijere, prenosi Dejli mejl Australija.

Beli-kit-Migalu,-foto-1

„Očekivao sam da ga vidim danas, jer me je jedan od momaka iz kompanije koja organizuje plovidbe zvao i rekao: ‘Imamo ga’. Ali, da biste dobili ovaj maksimum… To je kao kada biste vidjeli da Madoni spada kostim na sceni, zaista želite da se desi, ali ne očekujete“, objasnio je Eli. /RTS/

PODIJELI