Segić proradio, Zeljković preporodio Ljubić

0
809

Ljubićevo proljeće počelo je krajem jeseni, kada je ekipu preuzeo Nikola Zeljković.

“Poziv ljudi iz Uprave kluba da preuzmem ekipu bez razmišljanja sam prihvatio. Nijednog trenutka nisam imao dilemu, jer se radilo o klubu u kojem sam prošao sve omladinske selekcije, te sa prvim timom igrao Prvu ligu. Iako sam klub preuzeo u nezgodnom trenutku, na kraju smo uspjeli da spasimo jesenji dio, osvajanjem 16 bodova”, kazao je Zeljković.

U trenutku kada je preuzeo ekipu Ljubić je imao tri boda, a pod njegovom palicom Prnjavorčani su osvojili 13 bodova, te su uhvatili priključak sa sredinom tabele.

“Iako smo uhvatili priključak sa sredinom tabele, to i dalje nije mjesto kojem Ljubić pripada, zato ćemo nastojati u proljećnom dijelu dodatno poboljšati plasman. U pregovorima smo sa određenim igračima, sa kojima bi mogli parirati ekipama iz vrha, a želja mi je da već sljedeće sezone pokušamo “napasti” Prvu ligu”, istakao je ambiciozni Zeljković.

U 5 utakmica 15 golova 

Dolaskom Zeljkovića ekipa je proradila, a posebno se istakao kapiten Danko Segić, koji je od 11. do 15. kola postigao 15 golova, što je prosjek od tri gola po utakmici.

“Promjena trenera donijela je pozitivne pomake. Promiješao je karte, nekim igračima promijenio pozicije, između ostalog i meni. Ekipa je počela bolje igrati, a samim tim i meni je lakše bilo tresti mreže. Ekipa je igrala kao preporođena, a rezultati su počeli dolaziti”, kazao je kapiten Ljubića.

Segić u prodoru

Segić je istakao da ga 15 postignutih pogodaka imponuje, ali da tu ne planira stati, već da će u proljećnom dijelu pokušati nadmašiti prošlosezonski učinak, kada je 25 puta tresao protivničke mreže.

“Ako mene pitate, najbolji igrač lige trenutno je Danko Segić, a tome ide u prilog i činjenica što je u pet utakmica postigao 15 golova, što je učinak koji zavređuje svako poštovanje”, naglasio je trener prnjavorskog drugoligaša Nikola Zeljković.

Prnjavor.info

Mladi trener kojem je ovo bio prvi trenerski angažman, ekipu je preuzeo u nezavidnom trenutku, sa svega tri boda na kontu i bez pobjede. Njegovim dolaskom na kormilo prnjavorskog drugoligaša, stigla je i prva pobjeda i to na vrućem ozrenskom terenu, gdje je Ljubić slavio 4:1.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here