Serijal “Sušaj manjinske jezike” DAN EVROPSKOG JEZIKA

0
65

Ove godine obilježen je jubilej 20. godina od kada je prvi put donesena odluka da se svakog 26. septembra slavi Evropski dan jezika. Tim povodom je na Radio Prnjavoru, u subotu, 25. i nedjelju, 26. septembra emitovana emisija iz serijala “SLUŠAJ MANJINSKE JEZIKE” posvećen jubileju. Emisiju možete poslušati i na YouTube kanalu “Slušaj manjinske jezike”

Gosti emisije: Djeca koja osim maternjeg jezika govore i još po najmanje jedan evropski jezik Voditelj emisije: Marin Marinković Sadržaj: Slavimo “Evropski dan jezika” Udruženje građana italijanskog porijekla „Rino Zandonai“ Tuzla u partnerstvu sa udruženjem Poljaka „Boleslaviec“ Prnjavor počeli su u decembru 2020. godine realizaciju međuentitetskog projekta pod nazivom „Slušaj manjinske jezike“.
Projekat se provodi u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Vijeća Evrope „Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini“, a podršku u realizaciji projekta daju “Centar za kulturu” Tuzla, JU Centar za kulturu – Prnjavor, Grad Tuzla, Grad Prnjavor i četiri udruženja nacionalnih manjina iz Tuzle i Prnjavora.
Primarni cilj jedanaestomjesečnog projekta je zaštita i očuvanje jezika kojima govore pripadnici nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini, kao i prevencija govora mržnje. Namjera nam je realizovati 18 radio emisija koje promovišu zaštitu jezika nacionalnih manjina i prevenciju govora mržnje.
Autor muzike (špica i podloga): Boris Dalšašo (aranžman i klavijature) * * * * * * * * * * * * * * @coe.sarajevo @europa.ba @coeantidiscrimination @jp.horizontal.facility @manjinski.jezici @EvropskiDanJezika @Evropski.dan.jezika
PODIJELI