Šešelj traži vanredne izbore

0
1405

Predsjednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Ssešelj rekao je u Kragujevcu da je cilj ze stranke raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

On je rekao da je SRS već krenula u medijsku ofanzivu i da se izbori raspišu do kraja ove godine.

“Sadašnja vlast se pokazala nedostojnom, izigrala je narodno poverenje, obećavala je bolji život, a zapravo izdala je srpske nacionalne interese i počela da oporezuje čak i srpsku sirotinju udarom na plate zaposlenih u javnom sektoru i penzije”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u sjedištu SRS u Kragujevcu.

On je ocijenio da je sadašnji režim na ivici rasula, da je izigrao povjerenje, pa je zato sve omraženiji u narodu.

“Čega god da su se dohvatili oni su uništili, za zelen bor da se uhvate, kako kaže naš narod, i on bi se zelen osušio”, naglasio je Šešelj.

On je dodao da su to nekada bili “saborci” koji su u jednom trenutku poklekli, izdali i prodali se i sada djeluju protiv srpskih nacionalnih interesa, za ljubav vlasti i privilegija.

“Jedan od njih je i Tomislav Nikolić koji predstavlja naše najveće rezočarenje, sada je primer pohlepe, samovolje, brutalnosti i nemorala”, napominje Šešelj.

On je dodao da u Beogradu postoji skoro apsolutna blokada SRS i zato je stranka prinuđena da gostuje po unutrašnjosti Srbije, na lokalnim i regionalnim tv stanicama.

Prema njegovim riječima, u Kragujevcu to nije bilo moguće, jer ni na jednoj televiziji nije dobijen termin za gostovanje.

“Zato smo odlučili da našu aktivnost na terenu sprovedemo organizovanjem tribina čiji je cilj promocija mojih najnovijih knjiga, a koje zapravo koristimo i kao oblik političkog delovanja”, izjavio je on.

Šešelj je u u Kragujevcu u sali Skupštine grada promovisao nove knjige “Haško inaugurisanje govora mržnje” i “Srpski narod mora da oslobodi Republiku Srpsku”. atv

PODIJELI