Šest sigurnih znakova da vas dečko laže

0
1187

Mislite li da partner nešto skriva od vas? Obratite pažnju na ove znakove…

6-sigurnih-znakova-da-vas-dečko-laže-750x400

Neverbalni znakovi

Tijelo gotovo nikad ne laže, a čak 93 posto komunikacije je neverbalnog tipa. Stoga, ako vas on ne gleda u oči, stalno dodiruje lice (najčešće nos) ili pokušava kontrolirati nervozne tikove, znajte da nešto krije. Isto tako, skriva li nešto, otkucaji srca će biti ubrzani, a može početi i da se pretjerano znoji.

Stalno mijenja priču

To se pogotovo odnosi na one koji počinju novi odnos. Kada vam priča o svom djetinjstvu ili mladosti, jesu li sve priče iste? Neki ih nauče napamet, ali pitate li ih da vam ispričaju zanimljive detalje, tada moraju da improvizuju. Ako mislite da vam nije ispričao cijelu istinu, pokušajte sa ovime: kada se nađete u društvu s prijateljima, natjerajte ga da neku priču koju znate ispriča još jednom, a vi obratite pažnju na tok priče i detalje.

Neprijatno mu je i započinje borbu iz vedra neba

Prema terapeutkinji Džejn Grer razlog zašto on postaje vulgaran i uvredljiv je taj da vas pokušava omesti sa traga laži. Vi tražite ponašanje koje odstupa od normalnog, a on je uvijek spreman na borbu. To ne mora uvijek biti znak da laže, međutim ako je obično opušten pa odjednom postaje agresivan, on vas na taj način pokušava navesti na pogrešan trag.

Ponaša se drugačije

Seksualna terapeutkinja Maria Merloni savjetuje da obratite pažnju na promjenu u svakodnevnim navikama. Ako odjednom izlazi nuveče ili vikendom i druži se s ‘prijateljima’, a to prije nije radio, ili pak postaje paranoično opsednut svojim telefonom koji nosi čak i u kupatilo – znak je za uzbunu.

Dosta šutnje, neka govori

Sumnjate li da vas vara, znači da je među vama nestalo povjerenja. Njuškanje može učiniti situaciju još težom, a partneri zbog toga mogu u potpunosti prestati vjerovati jedno drugom. Umjesto toga, jasno mu recite da ste sumnjičavi i da ste u iskušenju da provjerite njegov telefon, ali da biste radije neko razumno objašnjenje čuli od njega./ Cosmopolitan.rs/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here