Šesti Memorijal “Siniša Peulić” okupio oko 700 mališana

0
410

Međunarodni omladinski turnir “Siniša Peulić” okupio je danas u Prnjavoru oko 700 mališana iz Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.

Turnir, u organizaciji Fudbalskog kluba /FK/ “Ljubić”, održava se u znak sjećanja na nekadašnjeg igrača, jednog od najtalentovanijih fudbalera Kluba iz Prnjavora, borca Vojske Republike Srpske, koji je život izgubio 1995. godine.

Koordinator omladinskih selekcija FK “Ljubić” Prnjavor Goran Deket izjavio je Srni da je Prnjavor danas ugostio 54 ekipe, a nastupili su dječaci uzrasta od 8 do 11 godina.

“Turnir je bio veoma kvalitetan, imali smo u gostima ekipe iz banjalučkog “Borca”, “Spartaka” i drugih renomiranih klubova koji se ozbiljno bave stvaranjem dječijih fudbalskih talenata”, rekao je Deket.

Borislavko Peulić, Sinišin otac, zahvalio je svima koji su doprinijeli postojanju turnira kao sjećanja na Sinišina ljudska i fudbalska dostignuća.

Peulić je istakao da je veliki broj djece i klubova koji su danas došli u Prnjavor garant da će turnir još dugo postojati.

Turnir je svojim dolaskom, osim velikog broja građana koji su sa tribina stadiona “Siniša Peulić” pratili utakmice, podržao i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je istakao da Gradska uprava podržava sve dobre ideje, pa tako i ovu proisteklu iz FK “Ljubić”.

“Želja nam je da turnir dobije na popularnosti, a kako promoviše fudbal, mladost i naš grad – uvijek će imati punu podršku lokalne vlasti”, izjavio je Tomaš Srni.

Siniša Peulić, po kojem naziv nosi i stadion FK “Ljubić”, osim u Klubu iz Prnjavora igrao je i u prijedorskom “Rudaru”, banjalučkom “Borcu” i ekipi “Hajduka” iz Kule.

Tamara Stojanović

PODIJELI