Silvester Stalone se oprašta od uloge Rokija Balboe

0
687

Američki glumac Silvester Stalone je pomenuo da je možda stiglo vrijeme da se oprosti od uloge boksera Rokija Balboe, kojeg je igrao u sedam filmova.

Njegov lik Balboa pojavio se u šest filmova o Rokiju od kojih se zadnji prikazivao 2006. i potom ponovo u filmu „Krid: Legenda je rođena“ iz 2015. u kojem je postao trener glavnog lika Adonisa Džonsona kojeg je igrao Majkl Džordan.

– Na žalost sve mora proći… i završiti se – napisao je Stalone uz video koji je postavio na Instagram povodom početka prikazivanja filma „Krid II“ u Sjedinjenim Američkim Državama – prenosi Hina.

– Ovo je vjerojatno moj posljednji rodeo, to što se dogodilo, nikad nisam očekivao – rekao je 73-godišnji glumac u videu dodajući da je mislio da je s Rokijem gotovo 2006. i bio sam time zadovoljan i iznenada se taj mladi čovjek Džordan pojavio i čitava se priča promijenila.

Tokom 2016. Ova je uloga Staloneu osigurala njegov prvi „Zlatni globus“ 40 godina nakon što je bio nominovan kao scenarista za prvi film u seriji davne 1976 godine.

PODIJELI