Simić: U 2018. doneseno više od 200 akata

0
469

Predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je tokom 2018. godine održano osam redovnih i jedna svečana sjednica, da se raspravljalo o više od 150 tačaka i da je usvojeno preko 200 akata.

Simić je ocjenio rad lokalnog parlamenta u prošloj godini uspješnim, te podsjetio da su krajem godine usvojena dva značajna programa iz oblasti stambeno – komunalnih poslova i infrastrukture, Program kapitalnih investicija za 2019. godinu i Program održavanja lokalne putne mreže.

„To predstavlja osnov za njihovu dalju realizaciju od strane nadležnog odjeljenja, odnosno za raspisivanje tendera kako bi se planirane aktivnosti u građevinskoj sezoni dočekale spremno i kako bi aktivnosti koje planiramo Programom kapitalnih investicija već na početku marta, odnosno kada dozvole vremenski uslovi, mogle ući u realizaciju“ , rekao je Simić.

On je naglasio, da lokalni parlament prati rad Opštinske uprave i načelnika opštine, te istakao da je efikasnost rada Skupštine u dosadašnjem periodu bila na zavidnom nivou.

„Moja zahvalnost svim odbornicima i predlagačima akata na jednom konstruktivnom zalaganju i radu, što svakako doprinosi efikasnosti samog skupštinskog zasjedanja. Nadam se, da će se istim tempom nastaviti rad Skupštine, i u narednom periodu “, rekao je Simić.

Govoreći o predstojećim aktivnostima, predsjednik Simić je rekao, da će u prvom tromjesečju lokalni parlament razmatrati programe odjeljenja Opštine uprave, te programe rada javnih preduzeća i ustanova. Simić je najavio da će naredna sjednica Skupštine opštine biti održana 7. februara, na kojoj će se između ostalog naći i Program za rješavanje pitanja iz oblasti boračko – invalidske zaštite za 2019. godinu, te Program razvoja sporta za 2019. godinu.

Opština Prnjavor

PODIJELI