Sina vezao lancem i stavio mu pseću ogrlicu, dječak umro od izgladnjivanja

0
715

Eduardo Poso trebalo je da živi na Floridi sa svojom sestrom, ocem i maćehom i tu pohađa školu. Međutim, umjesto toga je ovaj 12-godišnjak završio u bolnici sa znakovima dugotrajnog zlostavljanja, zanemarivanja i gladovanja. Proglašen je mrtvim 24. maja.

Njegov otac Luis Poso (32) i maćeha Dajana Medina-Flores (25) uhapšeni su i optuženi za zlostavljanje, zapostavljanje i ubistvo maloljetnika. Prema informacijama lokalnih zvaničnika, par je već duže vrijeme na smrt izgladnjivao Eduarda tokom njihovog boravka u motelu u Blumingtonu, u Indijani.

Eduardova majka Aurea Garsija izjavila je za “CNN” kako nije znala ni da je njen sin napustio Floridu. Kada joj je policija došla na vrata, ona je mislila da su se njena djeca odlučila vratiti njoj jer ih njihov otac nije dobro tretirao.

“Mislila sam da je moj sin napokon ispričao nekome šta se događa i da će dobiti pomoć”, rekla je Garsija.

Međutim, policajci su došli do njene kuće kako bi je obavijestili o smrti njenog sina.

Nakon obdukcije, utvrđeno je da je Eduardo umro zbog izgladnjivanja i zlostavljanja. Na tijelu je imao modrice, rane i posjekotine. Prema policijskim dokazima, izgleda da je posljednjih sedmica svog života bio zatvoren u kupaonici motela, vezan lancem za držač peškira i sa psećom ogrlicom oko vrata. Radilo se o ogrlici za treniranje životinja koja je mogla da izazove blage električne šokove.

Maćeha Medina-Flores priznala je istražnim organima da je njen suprug znao da tuče Eduarda pojasom ili cipelom. Takođe je potvrdila da ga je više puta vezao lancima ili užetom te da mu je znao stavljati elektronsku ogrlicu za pse. Ispričala je da su ga, kada su dijelili reklamne letke, držali u kupatilu i pratili kako se ponaša putem videa.

Naime, Poso i Medina-Flores su već neko vrijeme radili za putujući cirkus i dijelili njegove letke.

(Faktor.ba)

PODIJELI