Sinan Sakić na kućnom liječenju

0
1640

Folk pjevač Sinan Sakić, poslije teške životne borbe u Kliničkom centru u Tuzli zbog hepatične encefalopatije, oporavlja se u svom domu u Beogradu.

Nekadašnja zvijezda “Južnog vetra” sada se osjeća bolje, a o pevaču sve vrijeme brine njegova supruga Sabina. Ona kaže da Sakiću prija kućna njega, a pored zvanične, u liječenju koristi i metode tradicionalne indijske medicine ajurvede (inače, godinama je bio učenik pokojnog gurua Sai Babe i pristalica je budizma).

“Prezadovoljna sam Sakićevim oporavkom u kući”, kaže, za “Novosti”, supruga folk pjevača Sabina Sakić.

“Prija mu kućna atmosfera. Uključili smo u liječenje i ljekara ajurvedske medicine Žarka Trišića. Prijaju mu biljni, mineralni preparati i hrana koju uzima. Prije nekoliko dana uradio je analizu krvi i prezadovoljni smo rezultatima”, navela je Sabina.

Prošlog vikenda Sinan je sanitetom prevezen iz Tuzle u Beograd, a prije nekoliko dana posjetio ga je ministar Rasim Ljajić. Uz njega su njegovi mnogobrojni prijatelji, kolege i fanovi. Sinan je u bolnici u Tuzli proveo mjesec dana, pre toga su mu u Banjaluci ugrađena dva stenta između žuči i jetre, nakon čega je dobio infekciju i stanje mu se naglo pogoršalo.

(Novosti)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here