“SIPA da istraži ulazak nepoznatih firmi u Parlament”

0
280

Kolegij Sekreterijata Parlamentarne skupštine BiH podnijet će informaciju Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o onome šta se dešavalo u ovoj zgradi tokom kolektivnog godišnjeg odmora.

Ovo je medijima, nakon održane sjednice Kolegija, rekao Kenan Vehabović, sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetimo, prošle sedmice se u medijima pojavila informacija da su nepoznate privatne firme ušle u zgradu Parlamenta BiH poskidali plazma ekrane iz sala Parlamentarne skupštine BiH i boravili u server sobi bez ikakvog odobrenja.

Vehabović je rekao da će Sekreterijat tražiti od SIPA da u skladu sa svojim ovlaštenjima utvrdi ima li tu krivičnog djela.

Jedan od zaključaka sa sjednice je i da se od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela zatraži kontradiverzioni pregled svih prostorija gdje su boravili uposlenici firmi koje nemaju ugovorni odnos sa Parlamentom.

“Od OSA-e ćemo zatražiti da uradi protivprislušni pregled posebno u server sobi gdje su bekapovani svi podaci”, kazao je Vehabović.

nezavisne

PODIJELI