SKRIVENE PORUKE Ove stvari ste sigurno često viđali, ali niste primetili tajne koje kriju

0
934

Mnoge stvari koje nas okružuju zapravo nisu onakve kakve izgledaju. Iako naizgled deluju sasvim uobičajeno, ove stvari koje smo često imali prilike da vidimo kriju skrivene poruke koje nisu lako uočljive.

Novčanica od 50 rupija

Novčanica od 50 rupija koja je bila valuta na Sejšelima između 1968. i 1973. godine naizgled deluje kao svaki drugi papirni novac. Ipak, palme iza lika kraljice Elizabete kriju reč seks koji može da se vidi ako se novčanica okrene uspravno.
Mona Liza

Misterija ove čuvene slike intrigirala je mnoge tokom decenija. Ipak, 2010. godine, jedan italijanski istraživač je otkrio da se u desnom oku Mona Lize kriju inicijali LV, a u levom simboli koji još nisu dešifrovani.

 

Bitlsi

 

Bend “Bitlsi” napravili su unazad zamaskiranu poruku, to jest, snimili poruku naopako na svoju ploču. U pitanju je ploča iz 1995. na kojoj je snimljena pesma “Free as bird” Džona Lenona koju je napisao 15 godina ranije. Na njoj se na kraju čuje Džon Lenon kako govori “ponovo je ispalo lepo”.

 

Kralj lavova

Kada Simba leži na ivici litice, na nebu se stvori oblak zvezda ili prašine koji se formira u obliku reči seks. Neki su, pak, u odbranu autora ovog crtanog, rekli da je natpis zapravo reč “SFX”, a koji se odnosi na tim za specijalne efekte.
Londonski muzej

Na prvi pogled Londonski muzej ima šareni i simpatični logo, međutim, dizajneri su zapravo bojama i krivudavim linijama želeli da pokažu kako se prestonica širila tokom godina.

 

Simpsonovi

U čuvenoj uvodnoj špici serije “Simpsonovi” svi se sećamo momenta kada prodavačica provlači Megi kroz kasu. Međutim, dosta ljudi nije primetilo da se potom na kasi očita 847.63 dolara, što je 1989. godine bio iznos prosečnih mesečnih troškova za odgajanje deteta u Americi.

PODIJELI