SKUPŠTINA 9. FEBRUARA O IZMJENAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA SRPSKE

0
254

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 9. februara kada bi trebalo da budu razmatrani prijedlozi zakona o izmjena i dopunama Krivičnog zakonika, Zakona o krivičnom postupku i Zakona o gasu, odlučio je danas u Banjaluci skupštinski Kolegijum.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je novinarima bi na 14. sjednici trebalo da bude riječi i o prijedlozima zakona o protivgradnoj zaštiti, o slobodnim zonama Republike Srpske, o gradu Derventa, te o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

On je rekao da će pred poslanici trebalo da se nađu i nacrti zakona o notarskoj službi Republike Srpske, o zaštiti od uznemiravanja na radu, o studentskom standardu, o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, o izmjenama i dopunama Zkaona o stočarstvu.

Čubrilović je, nakon sjednice Kolegijuma, precizirao da predloženi dnevni red sjednice parlamenta sadrži 21 tačku, među kojima osam prijedloga zakona, pet nacrta zakona, program poslovanja u određenim službama.

On je rekao da je odobreno prisustvo sjednici parlamenta Republike Srpske predstavnicima svih institucija i nevladinih organizacija koje su zainteresovane da prate rad Narodne skupštine i skupštinskih odbora.

Čubrilović je dodao da do početka ove sjednice šefovi poslaničkih klubova treba da definišu mjesta za sjedenje narodnih poslanika jer je bilo prelaska određenih poslanika i formiranja novih klubova.

Sjednica, čiji je početak zakazan za 10.00 časova, biće održana u skladu sa preporučenim mjerama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske radi zaštite od širenja korona virusa.

/SRNA/

PODIJELI