SKUPŠTINA USVOJILA ODLUKU O DODJELI OPŠTINSKIH NAGRADA I PRIZNANJ

0
193

Odbornici Skupštine opštine usvojili su na jučerašnjoj sjednici i Odluku o dodjeli nagrada i priznanja koja će biti dodijeljena povodom 24. marta, Dana opštine Prnjavor.

Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor biće dodijeljena Pravoslavnom Arhijerejskom namjesništvu Prnjavor, za uspješnu obnovu srpskih crkava i manastira na području opštine Prnjavor, duhovnu obnovu i očuvanje tradicije srpskog naroda, dok će Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine Prnjavor biti dodijeljena Živku Milijašu, za hrabrost i odvažnost u spasavanju ljudskog života i druge značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu.

Uz Povelje biće dodijeljene i Pohvale opštine Prnjavor i to: Nedi Božunoviću, za hrabrost i odvažnost u spasavanju ljudskog života, Denisu Stojakoviću, za razvoj sporta i izvanredno postignute rezultate na sportskim takmičenjima, Nikoli Moravcu, za zasluge u razvoju sporta i izvanredno postignute rezultate na sportskim takmičenjima, Miroslavu Popadiću, za zasluge u razvoju sporta i veliko zalaganje za održavanje međunarodnih svetosavskih i osmomartovskih šahovskih turnira, Slađanu Stevanoviću, za doprinos u razvoju poljoprivredne proizvodnje, kao i Mehmedu Bošnjaku, Veselku Vinčiću, Bošku Grubiši, Aleksandru Dobrovoljskom, Mladenu Duronjiću, Gordani Krehovski, Goranu Spasojeviću, Vesni Stojčević, Ljubiši Cvijanoviću, Branku Šikaniću, Mihajlu Figureku i posthumno Slobodanu Marinkoviću, Aleksandru Vukoviću, Zoranu Lončareviću i Goranu Šikarcu, za nesebičan, human i primjeren rad kao boraca i pripadnika ratnih jedinica Vojske Republike Srpske gdje su se isticali za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata 1991-1995. godina i na taj način dali nemjerljiv doprinos za odbranu Republike Srpske, zbrinjavajući teško ranjene borce, blagovremeno i na krajnje odgovoran način radili na očuvanju ljudskih života.

Na trećoj sjednici Skupštine opštine, usvojena je, između ostalog, i Odluka o usvajanju budžeta opštine Prnjavor za 2021. godinu, Odluka o izvršenju budžeta opštine Prnjavor za 2021. godinu, Odluka o davanju saglasnosti Načelniku opštine Prnjavor za zaključivanje ugovora u okviru Projekta “Starenje i zdravlje (412925) za period 1. januar 2021 – 30. novembar 2024. godine, Odluka o davanju na privremeno korišćenje motornih vozila – kamiona za odvoz smeća, Odluka o pristupanju izradi odluke o usvajanju urbanističkog projekta “Novo gradsko groblje”, Plan kapitalnih ulaganja na području opštine Prnjavor za 2021. godinu, te Program održavanja lokalne putne mreže za 2021. godinu, Program održavanja objekata zajedničke komunalne potrošnje za 2021. godinu i Program razvoja sporta na području opštine Prnjavor za 2021. godinu.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here