Snažna Putinova poruka onima koji bi da precrtaju istoriju

0
456

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Dan pobjede ruskim građanima i vojnicima, poručivši da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije.

“Naš vojnik je zaštitio čast svoje zemlje. Naš narod se borio na život i smrt, a nijedna zemlja nije izdržala takvu najezdu. Ni sa čim se ne može izmeriti hrabrost naših vojnika”, naglasio je Putin.

“Međutim, podvig sovjetskog naroda koji je spasao svijet od ropstva i Holokausta sada pokušavaju da precrtaju, da istoriju pretvore u laž, ali nećemo to dozvoliti”, poručio je Putin obraćajući se okupljenima na Paradi u Moskvi povodom 73. godišnjice pobjede nad fašizmom.

“Dan pobjede je sveti praznik za čitavu zemlju, praznik opštenacionalnog ponosa”, rekao je ruski predsjednik, podsjetivši da je to dan kada je slomljen nacizam i kada su uništeni njegovi planovi za svjetsku dominaciju.

“Dugo čekana vijest o tome obišla je čitav svijet i svi su shvatili da je upravo Sovjetski Savez odigrao presudnu ulogu”, rekao je Putin. Te dodao da je u junu 1941. rat ušao u svaki dom, i “rat je uvijek izazov životu.”

“Sjećamo se pouka istorije i one nam ne daju da žmurimo. Razumijemo svu opasnost savremenih pretnji, mir je veoma krhak”, istakao je Putin i dodao da je Rusija otvorena za dijalog o svim prijetnjama savremenoj bezbjednosti radi stabilnosti u svijetu.

(Sputnjik)

PODIJELI