SNSD PRNJAVOR – KALABIĆ: GATARIĆ ZLOUPOTRIJEBIO POLOŽAJ

0
720

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić zloupotrijebio je svoju poziciju, jer je u predizborne svrhe iskoristio od 800.000 do 900.000 KM dobijenih od izvođača radova na auto-putu na ime obeštećenja građana koji su ugroženi ovim radovima, a građane obmanuo rekavši im da su to navodno donatorska sredstva koja je on obezbijedio, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Drago Kalabić.
Kalabić je kao dokaz za ovu tvrdnju pokazao sudsku presudu, 12. po redu, u sporu između njega i Gatarića.

“Sad imamo sudsku presudu da to što je Gatarić tvrdio nije tačno i ona će vjerovatno postati predmet rada istražnih organa, jer ni opštinske službe nisu radile svoj posao tako da te imovine nigdje nema zabilježene, niti je o njoj odluke donosila Skupština opštine”, kaže Kalabić.

On se osvrnuo i na učestalo angažovanje preduzeća izvan ove opštine na izvođenju građavinskih radova.

“Ovdje možete naći preduzeća iz Srpca i Doboja, sa kojima se zaključuju ugovori bez javnih tendera. Veoma je zanimljivo da se ti poslovi ne daju firmama iz Prnjavora čak ni tamo gdje lokalna vlast odlučuje”, kaže Kalabić.

On je kritikovao i podršku koju lokalna vlast pruža tržnim centrima na području opštine za rad nedjeljom čime se, kako kaže, narušavaju osnovna radnička prava.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here