VASIĆ O MOGUĆNOSTI SPOLJNOTRGOVINSKE RAZMJENE SA RUMUNIJOM

0
603

 

Ambasador BiH u Rumuniji Mile Vasić rekao je da će privrednike sa područja banjalučke regije upoznati danas o mogućnostima spoljnotrgovinske razmjene BiH sa Rumunijom.“Želimo pomoći našim privrednicima koji imaju želju i kapacitet da se okušaju i nastupe na rumunskom tržištu”, rekao je Vasić novinarima prije početka sastanka.

On je istakao da je Rumunija veliko tržište sa kojim privrednici iz BiH još nisu upoznati.

Vasić je najavio da će se sastati i sa drugim privrednicima sa područja BiH jer je cilj da se napravi baza podataka privrednih subjekata BiH i njihovih proizvoda da bi ih mogli predstaviti i povezati sa rumunskim privrednicima.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić smatra da je ovo prilika da se sagledaju mogućnosti izvoza domaćih proizvoda na rumunsko tržište, koje broji 20 miliona stanovnika.

“Nismo zadovoljni obimom saradnje BiH i Rumunije, jer su resursi naših proizvodnih i izvozno orijentisanih firmi puno veći, nego što ih koristimo”, rekla je Brkićeva.

Kada je riječ o izvozu iz Republike Srpske, Brkićeva kaže da Srpska u strukturi ukupnog izvoza iz BiH učestvuje sa 23 odsto, dok uvoz učestvuje sa više od 19 odsto.

“U Rumuniju izvozimo proizvode drvoprerađivačke industrije, te su, osim toga, prepoznate i mogućnosti izvoza metaloprerade, te nekih prehrambenih proizvoda”, rekla je Brkićeva.Srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here